4 onmisbare Pinterest tips

Pinterest is een heel snel groeiend platform en genereerd enorm veel verkeer naar websites en blogs. Vandaag de dag is SEO (Search Engine Optimalisation) niet de enige manier om hoog in de zoekmachine te scoren en verkeer naar je website en/of blog te krijgen.

In dit artikel geef ik je 4 tips die onmisbaar zijn bij het gebruik van een Pinterest account.


Tip 1. Plaats een PinIt knop op je website

Wanneer je een PinIt knop plaats zullen de afbeeldingen op je website makkelijker gedeeld worden. Dit geeft niet alleen meer naamsbekendheid, maar de gepinde afbeelding heeft een link naar jouw website. En dan exact naar de pagina waar de afbeelding vandaan gepind is.

De PinIt knop kom je al in de meeste Social button plugins en opties tegen. Vraag je webmaster om deze krachtige knop toe te voegen aan je website en/of blog.

Tip 2. Maak een afbeelding bij je blog en pin dit

Als je een blog hebt, is een goede manier om meer bezoekers te trekken dit op Pinterest te plaatsen. Op Pinterest kun je alleen geen tekst plaatsen. Plaats bij je blog een pakkende afbeelding die past bij het onderwerp en pin die op Pinterest, de link naar het artikel doet de rest.

Lees ook:  Durf te vragen: Samenwerken loont!

Deze tips is niet alleen goed om je artikel te kunnen pinnen, maar het zorgt er ook nog voor dat je artikel sneller gelezen wordt. Let maar eens op als je aan het zoeken bent naar een bepaald onderwerp. Spreekt het artikel met de afbeelding of het filmpje je niet meer aan dan die lap tekst.

Als ik moet kiezen uit 4 artikelen dan wordt het artikel waar alleen tekst staat en al helemaal als het lange alinea’s zijn het eerste  weggeklikt.

Tip 3. Pin Video’s

Wist je dat je ook filmpjes kan pinnen? Gewoon van YouTube bijvoorbeeld. Heb jij zelf een kanaal dan kun je de video’s ook pinnen op Pinterest wat weer verkeer genereerd naar je kanaal, natuurlijk kun je de video als die al in een blog staat of op je website ook daarvandaan pinnen en dan zal de link naar je blog of website verwijzen. Dus waar wil je je verkeer naartoe hebben.

Lees ook:  Digitaal portfolio: Dé erkenning voor een student?

Heb je een blog met een afbeelding en een video, dan pin je die lekker 2 keer. Geeft je 2x de mogelijkheid bezoekers te trekken.

Tip 4. Voeg zoekwoorden toe in de omschrijving

Als je een afbeelding pint kun je een omschrijving toevoegen. Houdt dit kort en bondig. Voeg zoekwoorden toe die slaan op de inhoud van de link waar de afbeelding heen wijst en voeg een # toe om extra op te vallen en er een link van te maken.

Waak er wel voor dat je omschrijving niet alleen uit zoekwoorden bestaat en dat je omschrijving niet te lang is. Korte omschrijvingen die makkelijk te begrijpen zijn werken het beste en maken meer kans gerepind te worden. Hierdoor krijg je weer extra aandacht en meer bezoekers.

 

Heb jij al een Pinterest account en wil je die delen?
Laat dan je link achter onder dit artikel en deel dit met anderen!

Heb jij nog een goede tip, schroom dan niet en laat je tip achter onder dit artikel.

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.