Apps gratis of met kortingApps – Ja tegenwoordig kan je niet zonder. Bijna alles wat je doet doe je met een app. App staat eigenlijk voor application, dus programma. Dit is niet echt nieuw, want op elke computer installeer je programma’s om taken mee uit te voeren.

Denk bijvoorbeeld aan Word of Photoshop, maar ook de verkenner (Windows) of finder (Mac). Dit zijn allemaal programma’s, applicaties dus. App is gewoon een afkorting van application. De laatste tijd is de term app ook steeds meer te vinden op de reguliere computer. Op de Mac is een aparte appStore waar je apps (software) voor je computer kunt downloaden, dit zijn dan geen mobiele apps. Mobiele apps zijn specifiek voor een smartphone of tablet.

Apps moet je per platform en apart voor computer en mobiele apparaten aanschaffen. Alhoewel apps over het algemeen gratis zijn of slechts een paar cent kosten, zijn er ook voorbeelden van duurdere apps. Soms kan een app van €4,99 al als duur worden gezien.

Er zijn diverse manieren om apps gratis of met een fikse korting te downloaden.

Also read:  Marketing instrument: gebruik Bloggen?

Wat je hiervoor nodig hebt zijn eigenlijk 2 dingen:
1. Een goede app 😉 die je een bericht stuurt, wanneer jouw app gratis is of in de aanbieding
2. Geduld, je moet de app niet nu willen hebben.

Er zijn een heleboel apps die kunnen helpen met het vinden van een aanbieding voor jou favoriete app. Ik zal er enkele noemen die ik heb gebruikt, gebruik of ervan heb gehoord.

AppShopper
Appsfire
Free App Alert

Sommige werken met een e-mailadres en mailen je de gratis apps die ze gevonden hebben of de aanbiedingen. Vaak kun je dit zelf aangeven. Anderen zijn apps waar je je voorkeuren aan kunt geven of zelfs één of meerdere specifieke apps en dan krijg je een melding als er een aanbieding is voor die app.

Zoals hierboven omschreven zijn er dus eigenlijk twee manieren om aan gratis apps of apps met een flinke korting te komen:
1. Je kunt een (gratis) service gebruiken via de mail of een app die jouw specifieke app(s) in de gaten houdt op een soort boodschappenlijstje.
2. Je kunt je aanmelden voor een service of een app downloaden die je bijvoorbeeld elke dag alle gratis apps en aanbiedingen toont.

Also read:  Vakantie! Wat ga jij doen?

Het voordeel van optie twee is dat je misschien een gratis app tegenkomt die je interessant lijkt waar je anders niet van had geweten dat hij vandaag of tijdelijk gratis is. Het voordeel van de eerste optie is dat je heel specifiek meldingen kunt ontvangen voor juist die ene app die je wil, maar je eigenlijk te duur is.

BELANGRIJK: Dit is geen illegale software/apps downloaden, dit zijn officiële aanbiedingen van de maker van de app. Je gebruikt slechts een hulpmiddel op de aanbiedingen op te sporen. Eigenlijk een soort aanbiedingen folder, maar dan voor apps!

Gebruik jij zo’n service?
Wat is jouw ervaring hiermee?

Deel jouw ervaring onder dit blog en zet gerust jouw favoriete service of app erbij, zodat anderen hiervan kunnen profiteren.