Geplaatst op 17 december 2013 om 12:02

AppStore Here I ComeWat geeft dat een energie! Als je je droom langzaam werkelijkheid ziet worden. De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen en het is niet te benoemen wat ik in die korte tijd heb geleerd. Time management en planning zijn niet mijn sterkste kwaliteiten en ondanks dit lijkt de structuur in de planning van de apps met sprongen vooruit te gaan.

Het is moeilijk op ‘papier’ uit te drukken wat voor gevoel het geeft als je alles samen ziet komen en er de eerste resultaten volgen. Wat ik de laatste weken meer dan ooit ervaar is dat je het niet alleen kunt. Zonder de steun van mijn familie en de hulp van mijn geweldige stagiaires had ik dit nooit zo snel kunnen realiseren.

Wat ik ook heb geleerd is dat perfectionisme me enorm in de weg kan zitten. Zo zijn er alweer tal van dingen die op het lijstje staan voor de update. Toch of misschien wel juist daardoor hebben we ervoor gekozen de eerste apps gewoon in te dienen en dan langzaam te verbeteren. Net als een website ben ik ervan overtuigd dat een app nooit klaar is. Het kan altijd beter!

Daarbij leer je steeds nieuwe dingen en veranderen de mogelijkheden ook regelmatig.

Met het maken van apps ben ik echt in mijn droom gestapt. Ik programmeer al jaren, maar heb dit altijd zijdelings gedaan, omdat ik het een te grote belasting vond voor mijn gezin. Pas vroeg een moeder van school wat ik doe. Ik vertelde enthousiast dat ik bijna twee apps kon indienen in de AppStore en ze zei:”niet beledigend bedoeld, maar eigenlijk ben je dus een nerd”. Ik moest daar erg om lachen en zei:”Ja, eigenlijk wel!”. Dit heeft me bezig gehouden en het voelt goed om een nerd te zijn. Ik vind het geweldig om met mijn hoofd in de code te zitten en door wat letters en cijfers te combineren van alles te kunnen creeëren.

Eerder dit jaar heb ik een site gelanceerd mijnmediawijsheid.nl: Een platform voor leerkrachten, docenten, ouders en jongeren/kinderen om hun mediawijsheid te testen en vergroten. Ook is het de bedoeling dat er materialen beschikbaar komen om deze taak zo eenvoudig mogelijk te maken en te gebruiken in groepsverband.

Door de stap naar apps ben ik nu ook op zoek naar vernieuwende ideeën voor apps voor het VO en MBO. Ik zou graag apps maken die docenten en leerlingen/studenten kunnen helpen in behalen van de verschillende competenties.

Hiervoor heb ik jullie hulp nodig!

Heb jij een flitsend idee of mis je iets in de huidige appStore wat een echte meerwaarde kan bieden, dan hoor ik graag jouw idee!

Jouw naam wordt dan natuurlijk ook toegevoegd aan de app als bedenker van het idee.