Geplaatst op 27 november 2012 om 11:59

Bloggen gebruiken als Marketing Instrument?Wanneer je bezig bent met marketing en je verdiept in de marketing instrumenten van deze tijd, kom je al gauw bij Social Media uit. Social Media bestaat uit zoveel verschillende platformen en technieken, dat het nog een hele klus is om daarin de weg te vinden. Een techniek, zoals bijvoorbeeld bloggen, is een heel krachtig marketing instrument. Bloggen kan met behulp van andere Social Media (bijv. Facebook, Pinterest, Twitter, etc.) enorm versterkt worden.

Bloggen op zich kent alweer zoveel subtechnieken die in orde moeten zijn om het succesvol in te zetten. In dit artikel wil ik je meenemen in de wereld van het bloggen.

Wat is Bloggen?

Sommige mensen denken dat bloggen een veredeld dagboek is. Niet dat een blog geen dagboek kan zijn, maar niet alle blogs zijn dagboeken. Ik heb het hier over het blog inzetten als marketing instrument.

Een blog als marketing instrument is een verzameling van jouw kennis en ervaring. Wanneer je regelmatig schrijft en dit op een website/blog plaatst, heet dit een blog.

Waarom is Bloggen belangrijk?

Bloggen is een hele goede manier om te laten zien wat je kan en weet. Schrijven over jouw vakgebied geeft mensen die jou nog niet kennen de gelegenheid om te kijken of jij degene bent waar ze terecht kunnen met hun vragen. Je schrijfstijl geeft ook een idee wie jij bent als persoon en of de prospect (potentiele klant) zich aangesproken voelt tot jou. Hierdoor trek je klanten aan die op gevoel voor je kiezen.

Als je regelmatig blogt (dit hoeft niet vaak te zijn, maar wel in dezelfde frequentie) geeft dit op verschillende manieren meer zichtbaarheid voor jou, jouw bedrijf en website/blog.

Door een regelmatige aanvulling op je site of blog wordt deze door zowel zoekmachines als bezoekers sneller en meer bezocht.
Als je deelknoppen hebt staan onder elk blogartikel, wordt jouw blog niet alleen zichtbaar via jouw site of de zoekmachine, maar ook via andere kanalen zoals Facebook, Pinterest en Twitter.

Volgende week kan je lezen “Ik kan niet schrijven / bloggen, en nu?