Bloggen: Vastlopen en weer doorgaan!

Ja waar zal ik beginnen, misschien moet ik mijn eigen adviezen wat meer opvolgen en gewoon 5 minuten doorgaan. 

Meestal gebruik ik dit als tip om te starten, maar ik merk zelf dat als je even vastzit of (zoals ik) 2 maanden aan blogs vooruit heb geschreven en dat dus even niet nodig was. Dan raak je er ook een beetje uit en voelt het of je opnieuw moet beginnen. 

Zijpaadjes

Nou moet ik eerlijk bekennen dat dat niet de enige reden is dat het voelt als opnieuw moeten beginnen. 

Ik heb ook geschreven over keuzes maken en daarbij blijven en volhouden. Hoewel ik het gevoel heb dat dat aardig lukt merkte ik toch dat ik zijpaadjes ben gaan bewandelen. Dit maakte me eigenlijk eerder onzeker dan dat het een goed gevoel gaf. Daardoor stelde ik het schrijven ook uit, omdat ik ging twijfelen waar ik het nou eigenlijk over wilde hebben. 

Toen besefte ik dat er toch wat zijpaadjes ingeslopen zijn. 

In dat blog over keuzes begin ik bij stap één met opschrijven wat je wil en later kom ik erop terug dat je niet moet vergeten wat je bij stap één hebt opgeschreven en checken of je nog op dat spoor zit. 

Nou ik moet mijn spoor even checken en ik heb er weer veel te veel bijgehaald, zucht! 

Dus wat ga ik nu doen….. 

Terug naar de basis

Ik ga stap één erbij halen en alle onnodige zijpaadjes even laten voor wat ze zijn. (misschien kan ik daar later weer wat mee, maar niet nu). 

Even terug naar de basis en weer even weten wat ik ook al weer wilde. 

Soms klinkt het zo simpel, maar……! 

Misschien moet ik mijn doel bij stap één wel nog specifieker opschrijven, zodat ik het niet vergeet. Eigenlijk moet het in één zin uit te leggen zijn. 

Also read:  Hoe maak ik gebruik van een redactionele kalender met Google Agenda?

Als mensen mij vragen: Wat doe je eigenlijk….? Dan moet ik nog steeds nadenken. 

Hulp vragen

Ik denk dat daar mijn probleem ligt, ik vind teveel leuk en vind het lastig om één ding te doen en dan ook volmondig te zeggen: “Ik doe……!”. 

Alhoewel ik dat lastig vind, vind ik het kort en bondig formulieren van wat ik doe ook lastig, dus wellicht moet ik daar wat hulp bij vragen. 

Oké, dat is mijn verhaal, maar wat kun je daar nu mee? 

Schrijvend oplossen

Allereerst hoop ik je door mijn verhaal te vertellen te laten zien dat je niet de enige bent. Daarnaast helpt schrijven mij altijd dingen op een rij te zetten, terwijl ik schrijf bedenk ik soms zelf al wat er fout zit. En zo kom ik soms al schrijvend bij de oplossing. 

Daarom heb ik er dit keer voor gekozen dit blog niet al te veel te redigeren en het zo te laten als ik het geschreven heb. Wellicht lopen de blokjes niet zo mooi in elkaar over als ik normaal probeer te doen, maar dit geeft jou misschien inzicht in het proces. 

Verder ben ik een “al doende leert men” mens, dus ik probeer niet perfectionistisch eerst hele mooie verhalen te schrijven om ze misschien ooit op internet te zetten. Ik probeer ergens te beginnen en al doende (hoop ik) mijn technieken en inzichten te verbeteren. 

Also read:  Lijsten in Facebook, wat zijn het? wat kun je ermee?

Want de valkuil van perfectionisme ben ik gelukkig gepasseerd. Niet dat het niet moeilijk is soms, maar door gewoon te starten (en soms giga op je b.. te gaan) helpt me het wel om door te gaan en soms weer opnieuw te starten. Als mensen mijn blogs lezen, dan moet ik me er zelf ook aan houden, hoe moeilijk dat soms ook is. 

Goede voorbeeld geven

Je kunt niet een stappenplan schrijven om er zelf vervolgens een zooitje van te maken (dat lukt me wel hoor 😉). Maar het helpt me om het beste uit mezelf te halen om het goede voorbeeld te willen geven. 

Nou, als je mijn epistel helemaal tot hier hebt gelezen, dan petje af, haha! 

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met mijn verhaal om het niet op te geven en als je vastloopt even kritisch te kijken naar je doelstelling en of je nog op het juiste pad zit. 

Ik hoor graag waarom jij vastloopt of hoe jij zo’n situatie oplost, kan ik weer van leren! 

Over hulp vragen gesproken, zou ik die van jou wel kunnen gebruiken? 

Ik heb zelf het gevoel dat mijn boodschap met mijn doel nog niet echt goed overkomt op mijn website en Pinterest bijvoorbeeld. Zou je mij van (liefst opbouwende) tips willen voorzien, dan heel graag! 

Dan mag in de reactieruimte hieronder, onder de pin op Pinterest of via mijn contactformulier in de zijbalk of onderaan de pagina. Ik hoor graag van je! 

Gr, Saskia 

Bloggen: Vastlopen en weer doorgaan!