Disclaimer: This website contains affiliate links I will receive a little commission if you buy through my links, to no extra cost to you. Thank you in advance to help me take care of my family

Durf te vragen: Samenwerken loont!

DurfTeVragen.exportVandaag heb ik geen blog voor je. Ik ben net vier dagen naar Rome geweest met een aantal collega ondernemers. Het  thema was “Een persoonlijke ontdekkingsreis”. Geweldig hoeveel je in een paar dagen kan leren en het was ook nog eens geweldig weer. Eén van de dingen die ik heb geleerd wil ik met jullie delen: Durf te vragen.

Dat ik het niet alleen kan dat wist ik al heel lang en ik werk ook graag samen. Toch heb ik gemerkt dat ik nog vind dat ik alles moet weten. En probeer nog teveel uit mijn eigen ervaringen en ideeën te putten.

Durf te vragen!

Op Twitter is er een aparte hashtag #dtv of #durftevragen (durf te vragen). Ook in het dagelijks leven leren we steeds meer dat wie vraagt, niet wordt overgeslagen, maar verder komt in het leven. Daarom ga ik in dit ‘blog’ een paar vragen aan je stellen en waardeer het wanneer jij die voor me wilt beantwoorden.

Een kleine drie weken geleden heb ik de website mijnmediawijsheid.nl online gezet. Het doel van deze website is om docenten een handreiking te geven in het inzetten van Mediawijsheid in de les. Zowel als apart vak als geïntegreerd in een bestaande les of project. Het is mijn ervaring dat er behoefte is aan kant en klare lessen en projecten voor het VO en MBO. Ik vind het geweldig om samen met docenten te werken aan de Mediawijsheid van leerlingen, studenten, maar ook van de docenten zelf. Het is ontzettend leuk om dingen die heel moeilijk lijken samen aan te pakken en daar een weg in te vinden die past bij de docent en leerling/student.

Also read:  Social Media in het MBO, 25 inspirerende les ideeën!

Op de website staan inmiddels twee lessen uitgewerkt die ik heb gebruikt op de Mediawijsheidmarkt van Mediawijzer.net. (Deze lessen zijn nog niet openbaar)

Pilot

Half augustus gaat de pilot van start waarmee de lessen, projecten en techniek getest gaan worden. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar in de pilot. 15 juli 2013 sluit de mogelijkheid tot inschrijving.

Je kunt je inschrijven om hieraan mee te doen op mijnmediawijsheid.nl, zodra de pilot start heb je gratis toegang tot alle lessen die beschikbaar zijn op dat moment. Wil je als school met 2 of 3 klassen/groepen deelnemen aan de pilot, neem dan contact op voor inschrijving.
LET OP: Er kunnen maar een paar scholen met klassen of groepen deelnemen.

Om de pilot goed te kunnen inzetten zullen 5-10 lessen worden uitgewerkt. Nu heb ik enkele vragen over de lessen/projecten.

Vragen

 1. Waar loop jij het meeste tegenaan als het gaat om Mediawijsheid?
 2. Wat houdt je tegen om Mediawijsheid in te zetten in de les?
 3. Wat voor les zou jij in de pilot willen zien?
 4. Voor welk niveau zou jij de les beschikbaar willen zien?
 5. Wil je liever kant en klare lessen of projecten?
 6. Hoe lang zou een project moeten zijn (hoeveel weken en hoeveel uur wordt er per week gewerkt aan het project)?
 7. In welk vak zou je een integratie van Mediawijsheid willen toepassen?
 8. Welke middelen zijn er beschikbaar voor de docent?
 9. Wil je een stappenplan met uitleg of voorbeelden waar je zelf mee aan de slag kan?
 10. Zou je (school) bereidt zijn om te betalen voor een groeiend systeem waar je zo een les of project in kan starten?
  • Indien ja bij vraag 8, wat zouden jullie bereid zijn te betalen per leerling/student per jaar?
  • Zo nee, wanneer zou je wel bereidt zijn te betalen voor dit product?
Also read:  Een Gravatar in het MBO een must?

Vind je mijn initiatief interessant?
Deel het dan met je collega’s en schrijf je in voor de pilot.

Heb je vragen?
Schrijf ze hieronder of mail me op saskia@mijnmediawijsheid.nl

About Saskia

I help people to feel better through my Illustrations! 😉

I love to create, inspire, surprise and encourage! I create illustrations and patterns and think it’s awesome that I can move or touch people with my creations.

I get my inspiration from my faith, my feelings and emotions, nature and from the experiences in life.

It is my passion to touch other people with my art and positive attitude to help them (to help others) to feel better, happier and more confident to handle what life is giving us. Good or Bad!

Love Saskia