Geplaatst op 5 november 2013 om 15:09

Educatieve App: 'Mijn Eerste Mobieltje'In Stapje voor stapje…: Het eerste Resultaat, Anagram Lite! heb ik al een tipje van de sluier opgelicht over het volgende project. Een educatieve app voor kinderen van 4-6 jaar. Samen met mijn stagiaire Liona hebben we een concept uitgewerkt en zijn we de afgelopen weken aan de slag geweest.

Het idee

Waarom een app voor kinderen? Ik heb zelf twee dochters één van 14 en één van 4. Mijn dochtertje van 4 heeft een enorme fantasie en is heel creatief. Toen ik net was begonnen met de eerste beginselen van het programmeren voor Apple apps, kwam ze met tekeningen en daar moest ik dan een app van maken. Ze tekende met pijltjes wat je op de iPad dan moest doen. Dit vond ik zo leuk, dat ik het leuk vond om eerst iets te maken in de doelgroep van mijn eigen kinderen. Terwijl ik aan het proberen was ontstond er al een app voor wat oudere kinderen en volwassenen Anagram Lite en die staat inmiddels al in de appStore. Nu zijn we druk bezig met een app voor de leeftijd van mijn jongste dochter en zij vindt het geweldig om als “hoofdtester” te fungeren. Soms komt ze naast me staan en vraagt wat ik aan het maken ben, dan laat ik het zien en dan helpt ze met denken wat er nog meer leuk is.

Al snel werd het voor Liona en mij duidelijk dat de app een educatieve, maar leuke app moest worden.

Het Personage
Zo hebben we ons gebogen over een leuk, speels en behulpzaam personage waar kinderen zich mee kunnen identificeren, maar ook lol mee kunnen hebben. Het is inmiddels wel bekend dat als kinderen iets leuk vinden om te doen de “lessen” die daarbij aan bod komen beter en sneller worden opgepikt en blijven hangen. Daarom is het personage voor ons erg belangrijk.

Eerst wilde ik de uil van mijnmediawijsheid.nl gebruiken. Al snel kwamen we erachter dat een uil wel heel veel voorkomt. Toen begon de zoektocht naar een nieuw personage.

Zo wordt Monti geboren!

Monti is het personage die jouw kind (4-6 jr.) begeleidt in onze educatieve app ‘Mijn Eerste Mobieltje’ (nog in ontwikkeling). Hij is het vriendje van je kind en samen ontdekken ze allemaal leuke dingen.

Monti Geboren

 

De app “Mijn eerste Mobieltje”

In onze app “Mijn eerste Mobieltje” willen we jonge kinderen (4-6 jaar) kennis laten maken met een mobiele telefoon. Ze “lopen” door een verhaaltje met een thema en de mobiel wordt gebruikt om ze keuzes te laten maken en spelletjes te doen. Ze ontvangen telefoontjes en kunnen kiezen om op te nemen of niet. Alles wordt ondersteund met audio, omdat de meeste kinderen nog niet of net kunnen lezen. In het menu kunnen ze kiezen of een volwassene voorleest of dat de mama van Monti in de app voorleest. Zo is de app ook erg leuk om samen met je kind te doen.

Wat we erg belangrijk vinden is dat kinderen met plezier leren omgaan met dingen van deze tijd en dan vooral de “nieuwe media”. Aangezien het bekend is dat voorlezen erg goed is voor de ontwikkeling van kinderen, hebben wij gekozen voor een verhaallijn in de app, zodat ze bezig zijn met lezen, luisteren, maar ook leuke spelletjes die andere vaardigheden prikkelen.

In mijn volgende blog zal ik nog iets meer vertellen over deze app. We hopen deze voor het eind van het jaar in de appStore te kunnen plaatsen.