Een Gravatar in het MBO een must?

Een Gravatar in het MBO een must?  Tegenwoordig is het steeds belangrijker om je goed te presenteren. Dit zie je terug in verschillende competenties die behaald moeten worden in het MBO. Op verschillende gebieden komt het presenteren terug als een belangrijk onderdeel. Om je presentatie online te verbeteren is er een mooi gratis hulpmiddel bedacht die je helpt om dit te optimaliseren.

Met Gravatar kun je je zichtbaarheid op internet professionaliseren en verbeteren. Door het gebruik van een Gravatar kan de student of de docent zich beter presenteren op het internet.

Wat is een Gravatar?
Als je artikelen en blogs leest op het internet, dan zie je bij de reacties vaak van die vreemde plaatjes of een blanco persoon staan die we een avatar noemen. Omdat je je niet op elk blog aanmeld en een foto upload die geplaatst kan worden wanneer je een reactie achterlaat, is er een universeel systeem bedacht die dit oplost.

Schermafbeelding 2013-04-23 om 10.08.33

Een Gravatar is je eigen avatar, zoals een profielfoto, die gekoppeld wordt aan de e-mailadressen die je zelf opgeeft. Wanneer je nu een reactie plaatst bij een artikel of blog dan wordt bij heel veel blogs automatisch jouw profielfoto, die je zelf hebt gekoppeld, geplaatst.

Lees ook:  Vakantie! Wat ga jij doen?

Schermafbeelding 2013-04-23 om 09.59.27

Waarom een Gravatar?
Wanneer je een blog of artikel leest en daarna bij de reacties gaat kijken dan kan het storend zijn als er van die rare plaatjes of lege hoofden staan. Persoonlijk lees ik het liefst een reactie waar ik een gezicht bij zie.

Om jouw reactie professioneler en zichtbaarder te maken is het dus een goed idee om een Gravatar te gebruiken.

Nog een bijkomend voordeel van een Gravatar is dat wanneer je je profielfoto bijwerkt, je dit maar op één plaats hoeft te doen. Ook kunnen meerdere e-mailadressen gekoppeld worden aan één profielfoto. Wil je meerdere e-mailadressen koppelen, maar met verschillende foto’s, dan hoef je niet meerdere accounts aan te maken, je kunt alles beheren in één account.

Schermafbeelding 2013-04-22 om 11.52.05

Je kunt je profiel op Gravatar uitbreiden met onder andere je Social Media profielen en je eigen website. Je kunt er zelfs voor kiezen om Gravatar te gebruiken als online visitekaartje waar ze alles over je kunnen vinden, alleen wat jij wil dat ze vinden natuurlijk 😉

Lees ook:  Links v.s Likes

Hoe maak ik een Gravatar?
Je kunt een Gravatar maken door een account aan te maken op nl.gravatar.com. Vul je e-mailadres in, in het onderstaande vak en je ontvangt een email waarin je op de bevestigingslink moet klikken. Geef je unieke gebruikersnaam op en een sterk wachtwoord  en klik op de link om verder te gaan. Nu ben je klaar om afbeeldingen en e-mailadressen toe te voegen.

Schermafbeelding 2013-04-22 om 12.09.54

 

Vind je dit blog interessant?
Deel dit dan met je vrienden en relaties!

Heb je nog vragen of wil je reageren?
Plaats deze dan hieronder!

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.