Facebook introduceert nieuwe pijler: Facebook-sociogram!

SB-Maak kennis met zoeken in Facebook-sociogram2.exportGisteren heeft Facebook een nieuwe functie onthuld die uitgerold gaat worden in de komende periode. Facebook-sociogram (Search-graph) heet de nieuwe functie van Facebook.

Pijlers

Mark Zuckerberg zelf verteld dat dit de derde pijler is waar Facebook op draait. Hij noemt als eerste pijler de newsfeed, waar je heen gaat om de dingen te zien die recent zijn gebeurt met je vrienden. De tweede pijler is de Tijdlijn, waar je alles kunt plaatsen over jezelf. Je plaats alles wat je wil delen over jezelf met wie je wilt.

Sociogram (Graph-search) is de derde pijler die gaat zorgen dat je heel specifiek kunt zoeken op Facebook. Simpele taken als de foto’s bekijken die je leuk hebt gevonden, foto’s van specifieke personen of van je familie. Je kunt zoeken op plaats, interesse, persoon, etc. Deze zoekfunctie is heel geavanceerd en geeft je volledige controle.

Internet

Zoeken in een zoekmachine geeft bij verschillende mensen grotendeels dezelfde resultaten. Het onderscheidt kan ontstaan omdat je wellicht met een ander besturingssysteem zoekt of met een andere browser, maar de resultaten zullen niet veel van elkaar verschillen.

Lees ook:  Links v.s Likes

Hierin maakt Facebook een groot verschil. Verschillende mensen kunnen dezelfde zoekopdracht geven en toch heel verschillende resultaten krijgen door de diepte waarmee personalisering wordt toegepast. Facebook gebruikt de gegevens die jij hebt gegeven om je resultaten zo goed mogelijk weer te geven.

Vragen die je niet snel in een zoekmachine zult stellen, kun je nu wel op Facebook stellen. Zoals welke film zal ik gaan kijken of welke band is geweldig volgens mijn vrienden.Facebook-sociogram personen zoeken

Engineering Director, Lars Rasmussen, verteld dat hij kiespijn had en geen tandarts heeft. Hij ging zoeken op Facebook wat zijn vrienden zeggen over hun tandarts en vond een tandarts die hem naar tevredenheid heeft geholpen.

Ontdekken

Facebook wordt niet gezien als een plek om dingen te ontdekken. Waar zal ik gaan eten of wat zal ik gaan doen, aldus Mark Zuckerberg. Met dit product gaat dat vanzelf gebeuren.

Tot op heden was Facebook een plek om in contact te komen en te blijven met mensen die je al kent. Met deze nieuwe functie wordt het heel eenvoudig om te zoeken naar mensen waarmee je wellicht in contact zou moeten of willen komen, waar je een gezamenlijke interesse mee deelt of mee samen zou willen werken. Je hebt hiermee meer invloed op de mensen die je nog gaat leren kennen. Volgens product director, Tom Stocky, maakt dit dat de wereld wat kleiner voelt.

Lees ook:  Gebruik eens andere woorden op LinkedIn!

Basisfuncties

Facebook start nu met een aantal basisfuncties, zoals: personen, foto’s, plaatsen, bedrijfspagina’s. Facebook wil zo snel mogelijk deze functies uitrollen om zo veel mogelijk reacties te krijgen en de functie te verbeteren en uit te breiden. De komende jaren zal er hard gewerkt worden om deze functie uit te bouwen tot een fantastisch bron van informatie.

Bèta

Facebook rolt nu eerst een bètaversie uit om zo snel mogelijk feedback te kunnen krijgen van gebruikers. Op dit is de bètaversie van Facebook-sociogram alleen beschikbaar voor een beperkte groep Engelstalige (VS) gebruikers. Meld je nu aan om voor de wachtlijst en blijf op de hoogte wanneer jij aan de slag kunt met deze nieuwe functie.

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.