Disclaimer: This website contains affiliate links I will receive a little commission if you buy through my links, to no extra cost to you. Thank you in advance to help me take care of my family

Facebookpagina met jouw naam, wat nú?!

FB-pagina's-Met-Jou-Naam-Wat-Nu.exportOp Facebook is het niet zo moeilijk om een pagina of groep aan te maken. Dat kan iedereen. Wanneer er meerdere pagina’s en groepen zijn over dezelfde school kan dit de school schaden. Ja, schaden! Met de PR afdeling of commissie wordt meestal gestreefd naar een duidelijke en heldere communicatie over onder andere de missie en visie van de school. Meerdere pagina’s en groepen kunnen het werk van een PR enorm ondermijnen. Daarbij is het adequaat reageren op zowel positieve als negatieve reacties bijna onmogelijk als het beheer van een Facebookpagina in de handen van iemand anders ligt. Als er niets aan gedaan wordt kan de situatie tot gevolg hebben dat de school zelf geen invloed meer heeft op de reputatie, wat voorkomen moet worden.


Hoe ga je dan om met de wildgroei aan Facebookpagina’s die worden gemaakt over jouw school. Wat doen we met een Facebookpagina of groep die wordt aangemaakt door bijvoorbeeld een leerling of personeelslid.

Om dit in de hand te houden zijn er de volgende mogelijkheden:

 

1. Vraag de beheerder van de pagina het beheer met je te delen

Als eerste optie is het misschien een mogelijkheid om het beheer te delen. Wanneer de huidige beheerder het eigenlijk best goed doet is het misschien handiger om een deal te sluiten. Natuurlijk word jij wel toegevoegd aan de beheerders om mee te kunnen kijken en zelf aanpassingen te kunnen doen aan de pagina en te reageren als de pagina. Zo ligt de eindverantwoording bij de school en is er hulp bij de dagelijkse handelingen op de pagina.

Also read:  Lijsten in Facebook, wat zijn het? wat kun je ermee?


2. Vraag de beheerder van de pagina het beheer over te geven

Iemand die een pagina is begonnen heeft hiermee gratis reclame gemaakt voor jouw school. Misschien heeft hij dit heel goed gedaan en misschien niet, maar de intentie was waarschijnlijk goed. Voordat je keihard het beheer afpakt is het wellicht een goed idee om de beheerder te vragen het beheer over te dragen.


3. Vraag Facebook om het beheer over te dragen aan jou

Krijg je geen reactie of een negatief antwoord van de huidige beheerder, dan kun je Facebook vragen het beheer over te dragen aan jou. Hiervoor willen zij bewijs zien in de vorm van een bedrijfs-emailadres of een juridisch document waarop jouw naam met de schoolgegevens staan. Dit kan ongeveer een week duren (volgens Facebook).

Wanneer het beheer is overgedragen kun je de Facebookpagina samenvoegen met de bestaande Facebookpagina, zodat je verder gaat met één pagina. De pagina met de meeste likes wordt de hoofdpagina waar alles in gemigreerd wordt.


4. Vraag Facebook de pagina te verwijderen

In plaats van het beheer over laten dragen kun je ook vragen de pagina te laten verwijderen. Dit is bijvoorbeeld handig als de huidige pagina nog niet zoveel likes heeft en je al een pagina hebt of wanneer de inhoud van de pagina niet overeen komt met de missie en visie van de school.

Also read:  Mediawijsheid integreren of als apart vak aanbieden?

Je kunt Facebook ook vragen de likes over te dragen aan de officiële pagina die je reeds hebt.

 

Welke optie je ook kiest, houdt er wel rekening mee dat je communiceert met de huidige likes over de verandering. Op het moment dat de pagina gaat verdwijnen of de likes worden overgedragen of samengevoegd met een andere pagina, dan loop je het risico “volgers” kwijt te raken als je dit niet laat weten. Zorg voor een korte uitleg en geef aan dat ze straks een andere pagina leuk vinden.

 

Vind je dit blog interessant? Deel het met je vrienden en collega’s via onderstaande knoppen. Wil je reageren of heb je aanvullingen? Graag! Laat je reactie achter onder dit blog.


LET OP!
Ik ben geen medewerker van Facebook, sommige vragen zal ik helaas niet kunnen beantwoorden. Wanneer je er niet uitkomt met Facebook kan ik je helaas niet helpen. Heb je ervaring met deze mogelijkheden en is het gelukt, laat dit dan ook weten in de reacties hieronder, dan kunnen we daar misschien allemaal wat van leren.

About Saskia

I help people to feel better through my Illustrations! 😉

I love to create, inspire, surprise and encourage! I create illustrations and patterns and think it’s awesome that I can move or touch people with my creations.

I get my inspiration from my faith, my feelings and emotions, nature and from the experiences in life.

It is my passion to touch other people with my art and positive attitude to help them (to help others) to feel better, happier and more confident to handle what life is giving us. Good or Bad!

Love Saskia