Secret boards in PinterestSinds vandaag is er een nieuwe functie op Pinterest: Secret boards (geheim prikbord). Al enige tijd kwam ik reacties tegen dat Pinterest enorm populair is, maar dat sommige mensen het niet afschermen van een board (prikbord) als een enorm gemis beschouwen.

In mijn vakgebied draait alles om delen met zoveel mogelijk mensen en heb ik er niet zoveel last van. Maar Wanneer je bijvoorbeeld naar de trouwbranche kijkt is het een enorme stap vooruit. Een bruiloft plannen op Pinterest is natuurlijk heel leuk en handig, maar als de bruid en bruidegom alles kunnen zien, is het niet zo handig. Zo zijn er tal van voorbeelden van branches waar Pinterest veel kan betekenen, maar waar het beperkt delen van groot belang kan zijn.

Vanaf vandaag is daar een einde aan gekomen. Pinterest heeft officieel de secret boards beschikbaar gemaakt. Iedereen krijgt er eerst maximaal 3 en Pinterest is nieuwsgierig naar de reacties.

Also read:  Bloggen: Vastlopen en weer doorgaan!

Een openbaar board wordt met de hele wereld gedeeld. Een secret board kan alleen jij zien èn de mensen die jij uitnodigt. Bij een openbaar board kun je meerdere mensen vragen om mee te pinnen, dit kan met een secret board ook alleen is de inhoud dan alleen zichtbaar voor de deelnemers.

Hier een kleine uitleg hoe je een secret board maakt.

Er zijn meerdere manieren om Secret boards te maken.
Als je ingelogd bent klik je op:

Pinterest Add a new secret board

ADD + en klik op create a board

of

Klik op create a board naast je laatste board en schuif de knop met secret op ON.

of

scroll helemaal naar beneden in het overzicht van jouw boards en daar vind je de sectie met secret board, klik daar op create a secret board

Secret Pinterest Board

Heb je iets aan dit artikel gehad?
Deel het dan via jouw Sociale netwerken!

Heb je nog vragen stel ze dan gerust onder dit artikel. Ik help je graag!

Also read:  Online Presenteren: Wat zijn de opties?