Gewoon vragen, toch?

Zelf heb ik het ook vaak genoeg gezegd, gewoon vragen. Je wilt toch weten wat je volgers ervan vinden en waar je op hun wensen in kunt springen.

Zelf heb ik het ook vaak genoeg gezegd, gewoon vragen. Als je online iets doet of het nou voor je hobby of voor je bedrijf doet, je wilt toch graag weten wat je volgers ervan vinden en waar je nog beter op hun wensen in kunt springen.

Dan wordt er vaak gezegd, dat je een enquête of poll moet houden of zo, maar dat is nog best lastig. Dus probeer ik vragen in mijn blogs te stellen. Soms algemeen, soms specifiek. Vandaag is zo’n moment dat ik specifiek een top 3 van je vraag. 

Lees mijn verhaal… 

Vorige week was ik lekker bezig en ineens besef ik dat het woensdag was 14:00 uur en dat er geen blog online is gegaan om 13:30 uur zoals elke week. Ik was zo druk geweest met mijn fonts online zetten dat ik het gewoon vergeten was. 

Ik wilde eerst snel iets schrijven en dat dan nog publiceren, maar bedacht me dat het niet erg is als het een keer vervalt, zolang ik er geen gewoonte van maak 😉. En meestal als je iets even snel wil doen, dan wordt het niet je beste werk toch? Dus beter niet dan een suf blog 😉. 

Als je een online shop hebt, dan heb je misschien al gemerkt dat de afbeeldingen bijna belangrijker zijn dan het product zelf. Als het niet meteen aanspreekt kijken mensen er niet eens naar. 

Lees ook:  Mijn angsten en twijfels overwinnen! - Hoe ga ik dat aanpakken?

Dit vind ik nog een hele zoektocht. Hoe val ik op tussen al die geweldige andere ontwerpers en wanneer vinden mensen mijn ontwerpen mooi en leuk. 

Ik moet bekennen dat door deze zoektocht het bloggen ook wat lastiger is. Ik wil jullie niet steeds vermoeien met de dingen waar ik tegenaan loop en wil graag iets toevoegen voor jullie. 

Misschien moet ik nu ook gewoon vragen. Wat zouden jullie graag (meer) in mijn blogs lezen. Ik vind dat vragen dingetje nog best lastig, maar als ik niet weet waar ik jullie het beste mee kan helpen, dan doe ik maar wat, toch? 

Ik wil ook meer lessen gaan schrijven en opnemen en die in mijn blogs plaatsen, maar op de één of andere manier is opnemen hier ook een dingetje. Alleen de omgevingsgeluiden maken het soms al lastig om het juiste moment te kiezen. 

Hoewel dat, nu het weer wat minder is, wel makkelijker wordt, want er zijn minder mensen buiten en dus ook minder geluiden die via mijn kantoorraam binnen komen. Misschien wordt het nu mijn video moment! 

Afgelopen zomer hebben we onze tuin aan laten pakken en eerder hebben we een overkapping geplaatst. Nu schrijf ik dit blog in onze tuinkamer terwijl het buiten miezert en heerlijk rustig is. Op zo’n moment kan ik heerlijk genieten en mijn inspiratie krijgt meteen weer een boost, terwijl ik vroeger bijna depri kon worden van deze dagen, kan ik er nu soms heerlijk van genieten toch buiten te kunnen zijn zonder last te hebben van wind, regen of kou. 

Lees ook:  Ik ben niet creatief!

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de dingen waar ik je nog mee lastig wil vallen 😉. Laat me weten welke jij het interessants vindt, dan zal ik kijken wat ik kan doen. 

  1. Tekenen in ProCreate (tekenapp voor de iPad) (video) 
  2. Handlettering oefenbladen (download, blog, video)
  3. Font maken met fontself (Betaalde Extensie voor Illustrator) (video)

Op dit moment ben ik bezig met een cursus over de pentool in Illustrator op SkillShare (een online studiekanaal, gratis en betaald, via mijn link krijg je 2 maanden gratis

In de Cursus gaan we een letter opfleuren met slechts 1 vorm. Eerst maken we een eenvoudige vorm en die zetten we om in een penseel (brush). Dan gaan we met de penseel de vorm intekenen. Aan het eind laat ik nog een leuke optie zien om de letter wat meer charme te geven. 

Deze techniek kun je toepassen op elke vorm die je maar wilt. 

Wil je op de hoogte blijven van gratis oefenmateriaal voor Illustrator en meer weten over deze cursus. Download dan nu alvast mijn eerste oefenblad en je ontvangt spoedig meer. 

Heb je vragen, opmerkingen of iets anders? Laat het me weten!
Gewoon vragen, toch?

Groetjes,
Saskia 

Zelf heb ik het ook vaak genoeg gezegd, gewoon vragen. Je wilt toch weten wat je volgers ervan vinden en waar je op hun wensen in kunt springen.

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *