HELP! Geen BackUp?

Oh nee! Dit meen je niet? Wat moet ik nu? Ik heb geen back-ups!

Klinkt dit bekend? Vast wel. Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Bestanden die weg zijn en ook niet terug te halen zijn omdat je geen of slechte back-ups hebt gemaakt.

Ik heb een lijstje gemaakt met tips, of eigenlijk een to-do list. Volg deze op en de kans op het verliezen van informatie zal minimaal zijn.

1. Gegevens op meerdere plaatsen opslaan.
Sla het op minimaal 3 verschillende plekken op. Het is namelijk mogelijk dat je eerste back-up verwijderd wordt wanneer je het op de zelfde plek hebt staan als je gegevens. Hierdoor kan je het risico lopen dat je tweede back-up het niet doet wanneer je die wilt gebruiken.

2. Iedere crisis biedt kansen.
Wanneer het zover is dat bijvoorbeeld je hele website verdwenen is kun je dit gebruiken als “kans” om de site een nieuw uiterlijk te geven. Natuurlijk is het makkelijker om hetzelfde design te gebruiken. Maar hierdoor geef je jezelf wel de kans om je website krachtiger te maken.

Lees ook:  Geheim prikbord op Pinterest, nú beschikbaar!

3. Heb geen zelfmedelijden.
Het is ontzettend zuur wanneer je die bestanden kwijt bent. Maar met op de bank zitten zielepieten kom je niet verder. Haal diep adem en ga daarna gelijk aan de slag om de schade te herstellen.

4. You’re not alone.
Verschrikkelijk om hulp te vragen? Nee! Wanneer het je aangeboden wordt moet je dit aanbod met open armen ontvangen. Dit gaat veel sneller, en samen weet je meer.

Als laatste is het belangrijk om je kommer en kwel te delen met anderen. Je kunt hulp krijgen van anderen maar je kunt er ook anderen mee helpen.

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.