Geplaatst op 31 december 2013 om 12:06

Het nieuwe jaar kan beginnen, ben jij er klaar voor?Wat kan er allemaal veranderen in één jaar? Wat voor mij belangrijk is, als ik terug kijk is, dat ik zie dat ik enorm gegroeid ben zowel als mens als ondernemer. Ik heb dit afgelopen jaar veel geleerd, keuzes gemaakt en heel veel fouten gemaakt. Eén van de dingen die ik heb geleerd is dat fouten maken geen falen is of erg is, maar het zijn lessen hoe iets niet moet. Zonder fouten zou ik perfect zijn en tja niemand is perfect, toch?

Choaching
Vanaf maart 2012 heb ik deelgenomen aan een choaching programma. Een jaargroep waar we met ±12 ondernemers elke maand samenkwamen. Daar heb ik geleerd:

 • Je bedrijf is (zo groot als) wie jij bent. Als het vertrouwen in jezelf niet groot genoeg is, hoe kunnen partners en klanten dan vertrouwen in je hebben.
 • Focus! Als je alles voor iedereen wil zijn ben je voor niemand iets. Dit vond ik een hele lastige, maar een zeer verhelderende les.
 • Als je doet wat je echt leuk vind en wat je energie geeft, dan voelt het niet als werken en win je bij voorbaat. Deze les heb ik het afgelopen jaar in praktijk gebracht door mijn droom de wereld in te dansen en apps te gaan maken.
 • Durf fouten te maken, het is zelfs erg belangrijk! Zonder fouten zouden we niets meer leren. Fouten maken is geen falen, maar leren hoe iets niet moet.
 • Je kunt het niet alleen! Dit weet ik inmiddels maar al te goed, toch blijf ik deze het moeilijkst vinden!
 • Natuurlijk nog veel meer……!

Deze maand was de laatste bijeenkomst van inmiddels een bijna 2 jaargroep. Samen met ondernemers bijna 2 jaar optrekken en naar Rome afgelopen zomer heeft voor mij veel veranderd. In het bijzonder wil ik mijn coach Fred Krautwurst bedanken voor deze geweldige ervaringen en lessen.

Mijn Droom!
Zoals ik hierboven al aangaf heb ik het afgelopen jaar besloten om mijn droom na te gaan leven. Apps maken is mijn ultieme droom. Wel ben ik van mening dat apps een functie moeten hebben. Ik houd ervan als er een les schuilt in een app. Er zijn spelletjes die de concentratieboog oefenen of je hersenen scherp houden. Motoriek en ruimtelijk inzicht zijn functies die ik graag verwerk in de kinderapps die ik maak. Daarbij vind ik het belangrijk om me bezig te houden met Mediawijsheid.

2014!
In het nieuwe jaar wil ik mijn droom nog verder in kaart brengen en uitwerken. Het maken van apps wil ik uitbreiden en ik wil mijn belangrijke punten nog meer gaan bundelen.

Actielijstje voor 2014:

 • Apps uitbreiden naar het VO/MBO!
 • MediaWijsheid  terug laten komen in mijn apps. Hoe precies dat weet ik nog niet, dus heb je leuke ideeën laat het me weten!
 • Samenwerken gaat een absolute focus worden in 2014!
 • Mogelijkheden voor Android onderzoeken
 • Indien mogelijk apps beschikbaar maken op MijnMediawijsheid.nl en/of SaskiaBeeldman.nl

Wat heb jij geleerd in het afgelopen jaar of welke keuze heb jij gemaakt?
Wat ga jij doen in 2014? Heb je al een lijstje gemaakt?

Mijn vader zei vroeger al: “Ik wens wat je mij wenst!”, en zo is het!
Wat wens je mij voor het komende jaar? Ik wens jou hetzelfde!

Ik wens mijn lezers een jaar van Keuzes, Véél fouten, Focus en mooie dromen dansen! Ongeacht wat je mij ook wenst 😉

EEN HEEL GELUKKIG NIEUW JAAR!