Ik ben niet creatief!

Ik ben niet creatief!

Bijna dagelijks kom ik mensen tegen die zeggen dat ze niet creatief zijn. Wat ze eigenlijk bedoelen is: ik kan niet schilderen, tekenen, boetseren of een andere beeldende kunst.

Als moeder van 2 dochters waar 10 jaar tussen zit besef ik dat we als mensen allemaal creatief zijn. Alleen niet zoals het woord creatief vaak wordt gebruikt.

Creatieve oplossing

Hoe vaak hebben we niet als ouder een creatieve oplossing moeten bedenken om onze kinderen een duwtje in de goede richting te geven. Ik denk dat elke ouder het met me eens is dat er geen standaard handleiding is voor opvoeden. Je moet continu maar zien wat er gebeurt en hoe er gereageerd wordt op de dingen die je zegt en denkt.

De 3 R’s

Natuurlijk zijn er hulpmiddelen zoals de 3 R’s, maar dat is niet genoeg. En dan denk je met je eerste kind een goede manier gevonden te hebben en dan komt nummer 2 en daar werkt alles wat je bij nummer één deed precies averechts.

Lees ook:  Waarom wil ik dit zo graag?

Maar ik dwaal af…

Creativiteit wordt verwacht

Door dit te beseffen ontdekte ik dat creatief zijn net zoveel vormen heeft als mensen verschillend zijn. Of je nu een docent bent die probeert een leerling iets aan te leren of een ouder die zijn kind opvoedt of een verpleegster in de zorg. In elk beroep en elke levensfase wordt creativiteit van ons verwacht.

Het hele leven vraagt om creativiteit!

Elke dag moeten we omgaan met de dingen die op ons pad komen en hoe creatief kunnen we soms zijn en soms niet.

Ook een “echte” creatieveling kent dagen dat het niet wil of de inspiratie niet komt, zoals bij een writers block.

Voor alle mensen die dit lezen en zeggen:”Ja maar, ik ben niet creatief”. Kijk dan nog eens goed terug in je leven en kun je dan met overtuiging zeggen….

IK BEN NIET CREATIEF!

Ik hoop het niet en laten we elkaar stimuleren in creativiteit. Het maakt het leven leuker, soms makkelijker en vaak ook spannender.

Lees ook:  Oké, ik ben creatief, en dan…!

Een zeer creatieve groet!

Ik ben niet creatief!

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *