Ik ben niet creatief!

Bijna dagelijks kom ik mensen tegen die zeggen dat ze niet creatief zijn. Wat ze eigenlijk bedoelen is: ik kan niet schilderen, tekenen, boetseren of een andere beeldende kunst.

Als moeder van 2 dochters waar 10 jaar tussen zit besef ik dat we als mensen allemaal creatief zijn. Alleen niet zoals het woord creatief vaak wordt gebruikt.

Creatieve oplossing

Hoe vaak hebben we niet als ouder een creatieve oplossing moeten bedenken om onze kinderen een duwtje in de goede richting te geven. Ik denk dat elke ouder het met me eens is dat er geen standaard handleiding is voor opvoeden. Je moet continu maar zien wat er gebeurt en hoe er gereageerd wordt op de dingen die je zegt en denkt.

De 3 R’s

Natuurlijk zijn er hulpmiddelen zoals de 3 R’s, maar dat is niet genoeg. En dan denk je met je eerste kind een goede manier gevonden te hebben en dan komt nummer 2 en daar werkt alles wat je bij nummer één deed precies averechts.

Also read:  Mijn angsten en twijfels overwinnen! - Hoe ga ik dat aanpakken?

Maar ik dwaal af…

Creativiteit wordt verwacht

Door dit te beseffen ontdekte ik dat creatief zijn net zoveel vormen heeft als mensen verschillend zijn. Of je nu een docent bent die probeert een leerling iets aan te leren of een ouder die zijn kind opvoedt of een verpleegster in de zorg. In elk beroep en elke levensfase wordt creativiteit van ons verwacht.

Het hele leven vraagt om creativiteit!

Elke dag moeten we omgaan met de dingen die op ons pad komen en hoe creatief kunnen we soms zijn en soms niet.

Ook een “echte” creatieveling kent dagen dat het niet wil of de inspiratie niet komt, zoals bij een writers block.

Voor alle mensen die dit lezen en zeggen:”Ja maar, ik ben niet creatief”. Kijk dan nog eens goed terug in je leven en kun je dan met overtuiging zeggen….

IK BEN NIET CREATIEF!

Ik hoop het niet en laten we elkaar stimuleren in creativiteit. Het maakt het leven leuker, soms makkelijker en vaak ook spannender.

Also read:  App Review: App voor peuters

Een zeer creatieve groet!

Ik ben niet creatief!