Ik ben wel creatief, maar…!

Ik ben wel creatief, maar...!

Ja en dan heb je eindelijk het lef gehad om (na het lezen van mijn blog “Ik ben niet creatief!“) te zeggen:

Ja, Ik ben creatief!

Deze fase heb ik nog maar net achter me gelaten en soms stap ik nog weleens terug. Het is niet makkelijk om iets te vinden van jezelf, behalve negatieve dingen natuurlijk, dat is veel makkelijker 😉

Best creatief

Ik weet al heel lang dat ik best creatief ben, maar al die anderen kunnen het zoveel beter. Nu ik eindelijk de stap heb gezet naar, JA, IK BEN CREATIEF! komt eigenlijk het moeilijkste (vind ik!).

Want wat ga je ermee doen…

Ik ben dus net een kunstgalerie begonnen op internet en tja wat weet ik nou van kunst?

Hoewel er in mijn familie veel connectie is met “kunst”.

Mijn overgrootvader (Chris Lanooy) was een bekende pottenbakker/glaskunstenaar en meer. Mijn oma was zelf zeer getalenteerd, maar deed er niet veel mee en haar man (mijn opa) had een kunstgalerie in Amersfoort die ook goed bekend stond in die tijd. En nu mijn moeder die dat talent ook heeft.

Weet ik er toch niet zoveel vanaf!

Dan komen alle twijfels weer naar boven.

Kunst is emotie

Dit keer heb ik me voorgenomen om me niet door mijn eigen bekrompen mening te laten leiden/lijden.

Lees ook:  Hoe werkt de Pentool in Illustrator?

Nee, ik weet niet zo veel van kunst, maar naar mijn mening hoeft dat ook helemaal niet om kunst te kunnen maken of verkopen.

Kunst is de reflectie van mijn emoties…

…voor mij.

…en ja wat kan een ander daar nou van zeggen of vinden. Het zijn tenslotte mijn emoties, hoe stom, raar of belachelijk die ook mogen zijn: ze zijn van mij alleen.

kunstwerk met een verhaal

Het enige dat ik kan doen is mijn emoties zo goed mogelijk weergeven in mijn kunst en iemand die de emotie herkent en er ook een emotie bij heeft (die heel anders kan zijn dan de mijne) die zal geraakt worden en het prachtig vinden.

Daarom vind ik het ook belangrijk, en proberen we altijd, een verhaal bij elk kunstwerk te plaatsen, zodat de emotie die vertolkt wordt beter begrepen kan worden en iemand zich er in kan herkennen.

Kunst is emotie…

…en emotie is van u/jou alleen!

Ik mag alleen maar hopen dat mijn kunstwerken en de kunstwerken die ik verkoop in de kunstgalerie een emotie losmaken die je kunt gebruiken om een beter mens te zijn en/of het, niet altijd makkelijke leven, beter aan te kunnen.

Lees ook:  Gewoon vragen, toch?

In mijn biografie staat:

“Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.”

Dit gun ik jou met heel mijn hart!

Een emotionele groet…

Ik ben wel creatief, maar...!

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *