Kleine stapjes gaan sneller!

Het is alweer december en de feestdagen staan voor de deur. De afgelopen maanden zijn Liona en ik druk bezig geweest met onze app. In oktober is er al een “testapp” naar de appStore gegaan. Het project wat Liona en ik hebben bedacht is een innovatief concept en bestaat uit veel onderdelen. Omdat Liona nu niet meer de hele week op kantoor is kunnen we niet meer zo snel als eerder. Waarschijnlijk verschijnt “Mijn Eerste Mobieltje” wel wat later dan gepland. Dit zal wel in het nieuwe jaar worden. Zo hebben we ondervonden dat een idee soms zo uitgroeit dat je er een tijd mee bezig bent.

Hierdoor is het idee ontstaan om met de nieuwe stagiair Ziggy wat kleinere stapjes te nemen en kleinere apps te maken, zodat hij kan oefenen en we meteen wat resultaten boeken. Door kleinere stappen te nemen gaan we eigenlijk sneller, omdat je tussendoor ook succesjes boekt en dit motiveert enorm. Deze week hebben we twee apps ingediend bij de appStore en we hopen dat deze met een ruime week beschikbaar zijn. Eén van de apps is een Kerstapp, kinderen krijgen kerstplaatjes te zien en moeten de juiste schaduw erbij zoeken.

Also read:  Ik ben niet creatief!

De andere app is wat algemener. Hierin vraagt Monti of je hem wilt helpen wat hij aan moet. Het kind krijgt een plaatje van het weer te zien en vier kledingstukken of accessoires. Zij kiezen het juiste kledingstuk dat past bij het weer.

Zo hebben we de plannen die ik met Liona ben begonnen op een rij gezet en een hele serie apps bedacht.

Het maken van de kleinere apps heeft verschillende voordelen, maar toch vind ik het ook lastig.

Je kunt in een kortere tijd een app maken en indienen bij de appStore. Je kunt de techniek van de app soms heel makkelijk hergebruiken voor een andere app. Dat is de reden dat er deze week twee apps tegelijk uitkomen. De techniek erachter is bijna hetzelfde.

De layout en de afbeeldingen maken is dan nog het meeste werk.

Wat ik lastig vind is dat een kleinere app niet zoveel kan of maar één spelletje bevat. Dan ben ik bang dat ouders en kinderen er al snel weer op uit gekeken zullen zijn.

Also read:  Microblogsites steeds populairder!!

Wel is het zo als er kleinere apps zijn, dan zijn deze ook makkelijker aan te passen. Dus de komende periode gaan we kleinere apps in de appStore zetten om zoveel mogelijk ervaring op te doen en reacties te krijgen van ouders en kinderen. Ondertussen blijven we werken aan de grotere en uitgebreidere apps.

Houd onze Facebook, Twitter en Google+ in de gaten wanneer de apps gedownload kunnen worden.