Mijn angsten en twijfels overwinnen! - Hoe ga ik dat aanpakken?

De laatste maanden druk bezig geweest met het voorbereiden van mijn nieuwste project, mijn online kunstgalerie!. Pfew wat een hoop werk, maar begrijp me niet verkeerd, ik vind het erg leuk om te doen en het schiet al aardig op!

Nog even en dan gaan we online!

De afgelopen drie jaar heb ik mijn bedrijf draaiende gehouden, maar verder weinig of niets ontwikkeld of vernieuwd. Het was al een hele taak om te accepteren dat het is zoals het is. Dit is me uiteindelijk gelukt!

Accepteren dat het is zoals het is

Mijn angsten en twijfels

Gelukkig begon eind vorig jaar weer een kriebel te komen om lekker bezig te zijn. Ik moet je bekennen, dat mijn eerste reactie in mijn hoofd was. Nee dat doen we niet meer, het wordt toch weer niets! Na een aantal niet zo succesvolle projecten ben je niet erg positief meer!

Nee dat doen we niet meer, het wordt toch weer niets!

Meteen erachteraan, dacht ik! Wat is dit nou, we waren er toch klaar mee om zo negatief te denken. En toen begonnen te radertjes weer te draaien.

Chaotisch?

Ik ben van nature best chaotisch en dat heb ik aardig onder controle en durf zelfs te zeggen dat ik best gestructureerd ben geworden. Op het moment dat ik iets voor mezelf wil doen, heb ik daar echter altijd veel meer moeite mee. Dus naast het enthousiasme sloeg me ook de angst om het hart. Hoe ga ik dit in vredesnaam aanpakken.

De angst sloeg me om het hart! Hoe ga ik dat aanpakken!

Rust!

Het eerste wat ik heb gedaan (en als je niet gelooft klinkt het misschien heel raar!), maar ik heb het in gebed gebracht en God gevraagd me te helpen. Anderen zouden het wellicht mediteren of je hoofd leegmaken noemen. Gebed doet dat voor mij. Het helpt me de juiste prioriteiten te stellen en kritisch te zijn op mijn doelen.

Also read:  Waar komt (mijn) inspiratie vandaan?
Een beetje juf spelen

Want natuurlijk wil je wat verdienen met zo’n project waar je (uiteindelijk) 6 maanden tijd in stopt voordat het uberhaupt online komt. Maar ik ben geen persoon dat al de €-tekens in de ogen heeft staan. Ik wil graag mensen helpen en ik vind kennis overbrengen (beetje juf spelen ;)) geweldig, maar ik moet ook ergens van leven toch?

Ik wil graag mensen helpen en ik vind kennis overbrengen geweldig!

Daarnaast zou ik graag van de inkomsten die ik online kan generen graag een goed doel willen steunen of projecten ondersteunen die echt iets veranderen in een mensenleven. Noem me idealistisch, misschien ben ik dat wel, maar ik gun ieder mens een gelukkig leven toe en de omstandigheden die dat mogelijk maken.

Mijn lijstje!

Het lijstje dat ik heb gebruikt om mijn angst en twijfels te overwinnen:

Niet heel verrassend kom je uit op het overbekende – Waarom, wat, wie en hoe!

Also read:  Hoe werkt de Pentool in Illustrator?

Terwijl ik het lijstje samenstel vul ik in mijn hoofd de termen in die ik erachter heb gezet. Ik denk dat het mij helpt om het zakelijk, kort en bondig te houden. Want er gaan zoveel gevoelens door me heen dat ik dat chaotische weer naar boven voel komen.

Het zakelijk bekijken helpt mij wel om het kort en bondig op te schrijven en gestructureerd de stappen te gaan zetten die nodig zijn.

Herken je mijn verhaal? Laat me in de reactie ruimte hieronder weten wat jij doet om je angsten en twijfels te overwinnen?

Ik hoor graag van je!