Ik neem je mee op mijn creatieve ontdekkingsreis en het lijkt me geweldig om dit samen te doen. Van alles wat ik weet en nog leer zal ik zoveel mogelijk delen door oefeningen, video’s en cursussen te maken. Zodat jij ook je creatieve ik kan ontdekken.

De afgelopen weken ben ik lekker bezig geweest met mijn creatieve ontdekkingsreis. En ik weet nu wat ik wil!

Wat geeft of neemt energie

Eerder schreef ik al over keuzes maken en dat ik zelf mijn stappenplan er nog eens bij moest pakken om mijn plan bij te stellen. Door intensief bezig te zijn met creëren merkte ik wat mij wel en niet energie geeft. Omdat sommige technieken me nog erg veel tijd kosten en ik er eigenlijk helemaal niet vrolijk van wordt, moest er iets gebeuren.

Ik merkte dat ik steeds weer bepaalde technieken wilde proberen en verbeteren en hierdoor kan ik mijn creatieve ontdekkingsreis nu nog meer terugbrengen naar een duidelijke creatieve uiting.

De keuze is gemaakt

Fonts maken en handletteren is iets waar ik de hele dag mee bezig kan zijn. Zowel op papier als op de iPad/Mac. Het grote voordeel ervan is dat ik het ook veel beter kan combineren met mijn gezin. Ik zit te “werken” en mijn dochter zit haar eigen creatieve dingetjes te maken, dat is gezellig en dan hoef ik me niet steeds terug te trekken op mijn kantoor. Soms komt mijn dochter met een fantastisch idee of zegt ze heel eerlijk dat ze het niet zo mooi of leuk vindt.

Also read:  Werken met Canva!
Alle zijpaadjes verlaten

In Bloggen: Vastlopen en weer doorgaan! heb ik geschreven over de zijpaadjes die ik er weer bijgehaald heb. Nu ik mijn keuzes teruggebracht heb naar één creatieve uiting moet ik wat wijzigingen doorvoeren.

Bloggen, Pinterest, Marketing, etc. zijn onderwerpen waar ik in het verleden veel mee heb gedaan en voor mijn eigen bedrijf pas ik daar veel van toe. Deze moet ik uit mijn uitingen verwijderen en proberen niet meer over te bloggen.

Ze leiden af van mijn onderwerp!

Branding verbeteren

De komende dagen en weken staan in het teken van “mijn merk” verbeteren. Ik zal mijn uitingen gaan aanpassen zodat die nog specifieker gaan worden en ik zal in mijn blogs meer en meer over het maken van Fonts en Handletteren gaan schrijven.

Terwijl ik “mijn merk” verbeter zal ik proberen wat instructiefilmpjes te maken over de technieken die ik gebruik en leer over Handletteren en het maken van je eigen font.

HINT: Het is niet zo moeilijk als het lijkt!

Inspireren

Ik hoop dat je weer lekker mee hebt gelezen met mijn creatieve ontdekkingsreis en dat ik je er mee heb kunnen inspireren op wat voor manier dan ook. Inmiddels heb ik best veel ervaring, maar dat betekent niet dat sommige dingen gewoon moeilijk zijn en tijd en energie kosten. Door mijn verhaal met jouw te delen en te vertellen waar ik het moeilijk mee heb, en vooral hoe ik dat oplos, hoop ik jou ook een stapje verder te kunnen helpen.

Also read:  Inspiratie zoeken, hoe dan?

Herken je dingen uit mijn verhaal? Dan hoor ik graag hoe jij die oplost!

Heb je tips voor mij, dan zijn die ook hartelijk welkom!

Wil je iets vragen…? Ik hoor het graag van je!

Gr, Saskia

mijn-creatieve-ontdekkingsreis