Disclaimer: This website contains affiliate links I will receive a little commission if you buy through my links, to no extra cost to you. Thank you in advance to help me take care of my family

Oefenen, oefenen, oefenen…

Oefenen, oefenen, oefenen...

Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren, is het dat de uitdrukking “oefening baart kunst” nog zo actueel is als maar kan. Soms zelfs heel letterlijk. Je kunt ergens goed in zijn, maar als je het niet blijft ontwikkelen en oefenen, dan klopt de uitdrukking “stilstaan is achteruit gaan”.

Ontwikkelingen gaan snel

In de loop der jaren heb ik aardig wat technieken me eigen gemaakt, maar als ik dat een tijdje niet heb gedaan dan is het toch weer een beetje weggezakt. Daarbij gaan de ontwikkelingen in sommige gebieden zo snel dat als je het niet bijhoudt je meteen weer achterloopt.

Dus veel oefenen

Dit is één van de redenen dat ik probeer me nu op zo min mogelijk dingen tegelijk te richten, zodat ik hetgeen wat ik doe (Handletteren, fonts maken en ontwerpen), goed kan doen.

Zeker voor handletteren en de programma’s die gebruikt worden, om het ontwerp tot zijn recht te laten komen en/of om te zorgen dat het op internet kan komen in de best mogelijke kwaliteit, geldt dat je ze veel moet gebruiken. Dus veel oefenen!

Also read:  Wat is Skillshare?
Oefenblad om je te helpen

Dat is waarom ik bij mijn lessen ook oefenbladen gebruik. Zowel voor mezelf is dat een goede oefening als voor de leerling. Download mijn eerste oefenblad voor de pentool in Illustrator.

Waar kan ik je nog meer mee helpen?

Wat zou jij meer “moeten” oefenen en hoe kan ik je daarbij helpen?

Als het iets te maken heeft met letters, fonts, Illustrator of Procreate, dan wil ik met alle liefde helpen om een oefenblad te maken waar jij je technieken mee uit kan breiden of op pijl kan houden.

Wil je beginnen in een van deze technieken, maar je weet niet hoe of wat?

Laat het me weten en ik help je graag,

Liefs Saskia

Oefenen, oefenen, oefenen...

About Saskia

I help people to feel better through my Illustrations! 😉

I love to create, inspire, surprise and encourage! I create illustrations and patterns and think it’s awesome that I can move or touch people with my creations.

I get my inspiration from my faith, my feelings and emotions, nature and from the experiences in life.

It is my passion to touch other people with my art and positive attitude to help them (to help others) to feel better, happier and more confident to handle what life is giving us. Good or Bad!

Love Saskia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *