Oefenen, oefenen, oefenen…

Oefenen, oefenen, oefenen...

Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren, is het dat de uitdrukking “oefening baart kunst” nog zo actueel is als maar kan. Soms zelfs heel letterlijk. Je kunt ergens goed in zijn, maar als je het niet blijft ontwikkelen en oefenen, dan klopt de uitdrukking “stilstaan is achteruit gaan”.

Ontwikkelingen gaan snel

In de loop der jaren heb ik aardig wat technieken me eigen gemaakt, maar als ik dat een tijdje niet heb gedaan dan is het toch weer een beetje weggezakt. Daarbij gaan de ontwikkelingen in sommige gebieden zo snel dat als je het niet bijhoudt je meteen weer achterloopt.

Dus veel oefenen

Dit is één van de redenen dat ik probeer me nu op zo min mogelijk dingen tegelijk te richten, zodat ik hetgeen wat ik doe (Handletteren, fonts maken en ontwerpen), goed kan doen.

Zeker voor handletteren en de programma’s die gebruikt worden, om het ontwerp tot zijn recht te laten komen en/of om te zorgen dat het op internet kan komen in de best mogelijke kwaliteit, geldt dat je ze veel moet gebruiken. Dus veel oefenen!

Lees ook:  Waar komt (mijn) inspiratie vandaan?
Oefenblad om je te helpen

Dat is waarom ik bij mijn lessen ook oefenbladen gebruik. Zowel voor mezelf is dat een goede oefening als voor de leerling. Download mijn eerste oefenblad voor de pentool in Illustrator.

Waar kan ik je nog meer mee helpen?

Wat zou jij meer “moeten” oefenen en hoe kan ik je daarbij helpen?

Als het iets te maken heeft met letters, fonts, Illustrator of Procreate, dan wil ik met alle liefde helpen om een oefenblad te maken waar jij je technieken mee uit kan breiden of op pijl kan houden.

Wil je beginnen in een van deze technieken, maar je weet niet hoe of wat?

Laat het me weten en ik help je graag,

Liefs Saskia

Oefenen, oefenen, oefenen...

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *