Overvolle mailbox door Facebook meldingen?

Regelmatig kom ik mensen tegen die last hebben van een volle mailbox en dan blijkt dat de meeste mails afkomstig zijn van Facebook meldingen. In dit artikel zal ik uitleggen wat je kunt doen om deze overvloed te verminderen of zelfs helemaal te verwijderen.


De mails die je krijgt van Facebook meldingen zijn in veel gevallen niet (meer) nodig. Tegenwoordig hebben de meeste mensen een smartfoon. Op de smartfoon krijg je je mail binnen, maar vaak ook de meldingen van een Facebook app. Dit houdt in dat je zowel via de mail als via de app dezelfde berichten krijgt. Dan is het vrij eenvoudig om de berichten stroom in je mailbox te verminderen of zelfs te verwijderen.
In Facebook kun je instellen welke meldingen je binnen krijgt via de mail. Hierin zijn dus 3 mogelijkheden:

  1. Je zet alle meldingen van Facebook uit, want je hebt een Smartfoon die alle meldingen geeft of je checkt zelf meerdere malen je Facebook account.
  2. Je krijgt meldingen op je Smartfoon binnen en/of checkt je Facebook regelmatig, maar wil toch bepaalde meldingen binnen krijgen via de mail.
  3. Je wilt de meldingen allemaal via de mail, want die check je als enige regelmatig.
Lees ook:  Rekenen is leuk met Apps en Sites

 

Houdt er rekening mee dat er meldingen zijn die je wel per mail kunt ontvangen, maar iets minder makkelijk te vinden zijn via Facebook of die je wat makkelijker over het hoofd ziet.

De instellingen doe je altijd in je privé profiel, ook voor je bedrijfspagina’s. Dat zal ik laten zien in het volgende stappenplan:

Stap 1. Klik onder het wieltje op  -> Accountinstellingen

Accountinstellingen

 

Stap 2. Om je meldingen in Facebook te bekijken klik je op meldingen
Schermafbeelding 2013-02-11 om 12.17.36

Stap 3. Klik op E-mailadres om te bewerken

EmailmeldingenFB

Stap 4. Klik op bekijk alle 20 (het getal wat bij jou staat kan afwijken)

BekijkAlleMeldingenFB

Hier zie je alle meldingen die je hebt uitgeschakeld, deze kan je hier weer inschakelen als je dat wilt.

Stap 5. Boven de lijst staat in het grijs: Je hebt je afgemeld voor e-mails over: [?] Ga met je muis over het vraagteken en het onderstaande zwarte blokje verschijnt.

Lees ook:  Mediawijsheid plan: gebruik je sterkten en kansen!

Schermafbeelding 2013-02-11 om 12.24.40

 

Dit houdt in dat wanneer je een email ontvangt met een melding van Facebook en je wilt dit soort meldingen niet meer in je email ontvangen, dan klik je op de uitschrijf link onder de email (nr. 2 hieronder)

EmailMeldingFB

Stap 6. Wil je specifiek de meldingen aanpassen, dan klik je op de link bij nr. 1 en wordt je naar de pagina van deze persoon gebracht. In dit geval staat deze persoon in mijn goede vriendenlijst. Als ik daar op klik dan kan ik de meldingen beheren. Voor meer instellingen klik je op instellingen in dit menu.

Schermafbeelding 2013-02-11 om 13.27.09

Stap 7. Facebook meldingen van pagina’s instellen? Herhaal stap 1 en 2.
Dan zie je onder de meldingen die we net hebben besproken, dit lijstje staan.

Klik op Pagina’s die je beheert

PaginaMeldingenFB

 

Stap 8. Zet het vinkje aan bij de pagina’s waar je van op de hoogte gehouden wilt worden.

PaginaBeheerFB

 

Vond je dit blog interessant en/of leerzaam?
Deel het dan met je vrienden en relaties.

Heb je nog aanvullende tips of vragen?
Stel ze dan onder dit artikel!

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.