In mijn vorige blog heb ik je verteld over mijn droom die ik de wereld in dans. Om je droom de wereld in te dansen moet je echter wel de danspasjes kennen. Bezig zijn met je passie en doen wat je leuk vindt betekent niet dat het ook altijd lukt of gaat zoals je wilt. Dat heb ik deze week ondervonden.

De eerste week dat ik had besloten me weer te wijden aan het programmeren, ging het best lekker. Ik was bezig met alle code en langzaam ontstond er een app onder mijn handen. Echt kicken!

Op zeker moment wilde ik de app op mijn smartphone testen om te zien of het allemaal goed werkt. Nu is alleen het installeren van een app in ontwikkeling al een hele opgave, maar dat lukte allemaal. Eenmaal op mijn smartphone bleek een deel van de app helemaal niet te functioneren. Dat is balen, maar geen paniek.

Ik ging achter de zoekmachine zitten en zocht in alle gaten en hoeken van het internet naar oplossingen. Ik vond er diverse en probeerde ze allemaal. Na vier dagen had ik alles geprobeerd en was nog geen stap verder. Even leek het dat ik de moed liet zakken (en dat gebeurt niet gauw bij mij, opgeven staat niet in mijn woordenboek).

Also read:  Waarom ik zowel op RedBubble als Etsy verkoop!

Op dat moment zat ik onderuit gezakt op mijn bank en dacht:”en, nu! Als ik niet gauw een oplossing vindt, dan kan ik mijn droom wel weer opbergen”. Ondanks dat dit mijn droom is, is het niet altijd:

“Rozengeur & Maneschijn”

Ineens kwam het beeld van mijn eerste blog in mijn hoofd. Waarom had ik het mijn droom de wereld in dansen genoemd. Waarschijnlijk omdat dansen ook iets is wat ik graag doe. Als ik aan het dansen ben heb ik altijd erg veel moeite met de pasjes uit mijn hoofd leren, ik moet het wel 10x doen wil een beetje mee kunnen komen in het juiste tempo.

Ineens kreeg de titel een andere betekenis voor mij. “Mijn droom de wereld in dansen” kan nog steeds, ik moet alleen de pasjes nog leren en in het juiste tempo. Dit gaf mij nieuwe moed.

Ik besloot een dag even hele andere dingen te doen om los te komen van hetgeen dat niet lukte en de volgende dag er flink tegenaan te gaan. Met een volledig andere aanpak is mijn app nu 10 stappen verder en werkt op zowel mijn smartphone als tablet.

Also read:  Mijn creatieve ontdekkingsreis!

Mijn blog “Is je glas halfvol of half leeg?” gaat over hoe je kijkt naar een situatie en dat een andere “bril” hier verrassende effecten op kan hebben. Ook voor mij helpt het om een andere “bril” op te zetten. Ik ga de dingen dan weer in een goed en positief perspectief zien. En het heeft me erg geholpen om dit project in de goede richting te brengen.

One Response

Comments are closed.