Disclaimer: This website contains affiliate links I will receive a little commission if you buy through my links, to no extra cost to you. Thank you in advance to help me take care of my family

Social Media en onderwijs, 5 geweldige infographics!

Social Media en onderwijs, 5 geweldige infographics!De laatste tijd ben ik veel met inspiratie zoeken bezig geweest voor onder andere het schrijven van blogs. Het platform waar ik vaak snel geïnspireerd raak is Pinterest, ik scroll snel door de afbeeldingen en als mijn oog ergens op valt dan vergroot ik het uit.

Voor ik het wist had ik alweer een hele “stapel” infographics verzamelt. In dit blog wil ik 5 geweldige infographics met je delen die met Social Media en onderwijs te maken hebben.

1. Social Media het gesprek over het onderwijs. Door deze infographic zie je snel wat er gebeurt op Social Media. Opvallend is dat LinkedIn vooral wordt gebruikt door docenten en dat ze graag discussiëren over onderwijsvernieuwing en de gevaren en/of kansen voor docenten & Social Media.

Social Media en onderwijs

2. Deze infographic is weliswaar in het Engels, maar door de afbeeldingen en cijfers is het geen probleem om er informatie uit te halen. Deze cijfers zijn wel internationaal. Ook hier kun je zien dat Facebook en Twitter de meest gebruikte platformen zijn.

Also read:  Lijsten in Facebook, wat zijn het? wat kun je ermee?

Social Media en onderwijs

3. In deze infographic wordt de generatie kloof goed zichtbaar tussen kinderen van nu en toen. Wat leuk is om te zien dat er ook een hoop verbeteringen zijn te zien. Zo is het gebruik van marijuana van 30% gedaald naar 20% en roken is zelfs gedaald van 30% naar 18%. Ook op het gebied van seksuele voorlichting is een enorme verschuiving te zien in 1980 gebruikte 55% anti conceptie bij hun eerste keer en in 2012 is dit maar liefst 81,5%.

Social Media en onderwijs

4. Dit is een heel ander soort informatie. In deze infographic staan een heleboel tools die gratis, online en handig zijn om te gebruiken in het onderwijs.

Social Media en onderwijs

5. In deze infographic worden cijfers getoond over een onderwerp waar nog wel eens over gediscussieerd wordt. Op welke leeftijd zijn kinderen en jongeren klaar voor Facebook.
Social Media en onderwijs