WerkOmTeLeren.exportHallo, mijn naam is Liona en ik ben een stagiaire bij Saskia Beeldman. Ik zit in het laatste jaar van de mbo-4 opleiding In- & Outdoor Styling in Hoorn. Hierna wil ik me gaan richten op ‘Mediastyling’.

Ik heb vorig jaar al een half jaar stage gelopen bij Saskia en ik vond het onwijs leerzaam en inspirerend. Ik wist dat ik nog veel meer van Saskia kan leren, dus daarom loop ik nu weer bij haar stage.

Ik zie het als een groot voordeel dat ik weer stage loop bij Saskia. Ik ken Saskia en ik ken haar bedrijf. Ik hoef dus geen tijd te steken in het leren kennen van het bedrijf, maar ik kan me juist focussen op mijn leerdoelen. Het fijne aan Saskia vind ik dat ze erg open is en mij overal bij wil betrekken. Ik heb ook veel veranderingen mee mogen maken binnen Saskia’s bedrijf, wat voor mij ook ontzettend leerzaam is geweest.

Toen ik een jaar geleden bij haar begon, had ze haar bedrijf SaskiaDesign nog. Ze bouwde websites voor anderen. Ze was daar toen vanaf gestapt omdat het niet helemaal haar ding was. Ze was al begonnen om daarnaast bedrijven te helpen met Social Media Marketing. Ik heb haar toen geholpen om dit beter op te zetten. Haar eigen marketing hebben we toen erg verbeterd en we zijn van SaskiaDesign afgestapt. Uiteindelijk wilde Saskia zich nog meer gaan verdiepen in de wereld van Mediawijsheid. Ze veranderde van ‘Facebook Marketing Specialist’  naar ‘Mediawijsheid Adviseur in het onderwijs’.

Also read:  4 onmisbare Pinterest tips

Mediawijsheid vind ik zelf een heel interessant gegeven, waar veel over te vertellen valt. Ik merk zelf dat er in het onderwijs nog zoveel verbeterd kan worden. Door mijn kritische blik op mijn huidige school waar ik op zit heb ik Saskia geholpen om een duidelijk beeld de schetsen over hoe het er op het mbo aan toe gaat. Het vmbo was voor mij toen ook nog maar 3 jaar terug, dus ik kon me daar ook wel goed in plaatsen.

Saskia heeft begin dit jaar haar platform MijnMediawijsheid opgestart. “MijnMediawijsheid is een platform voor het onderwijs, waar ouders, leerlingen en docenten informatie kunnen vinden over mediawijsheid. Spelenderwijs kunnen kinderen en jongeren door middel van spelletjes hun mediawijsheid vergroten en testen.“ Deze spelletjes kunnen in eerste instantie op de iPad worden gespeeld in de vorm van educatieve apps.

Proeve van Bekwaamheid

Aangezien ik in het laatste jaar, ‘het examenjaar’ zit, moet ik tijdens deze periode stage lopen in combinatie met de eerste proeve. De proeve moet ik tijdens mijn stageperiode voor mijn stagebedrijf uitvoeren.De proeve houdt in: “De student organiseert en voert een creatieve workshop, bedrijfspresentatie of vakdemonstratie uit op basis van zelf ontworpen arrangementen, zodat de personen kennis kunnen maken met de nieuwste trends binnen het vakgebied en hierover commercieel verantwoord geadviseerd worden.”

Also read:  Werken met Canva!

Voor mijn proeve ga ik een bedrijfspresentatie geven waarin ik iets nieuws moet verzinnen en ontwikkelen voor Saskia’s bedrijf. Natuurlijk ga ik de eerste app ontwerpen! Ik kan hierin zo vernieuwend zijn als ik maar wil. Ik maak het ontwerp in overleg met Saskia en Saskia programmeert.

De 1e app wordt een gratis app, die mensen kennis laat maken met Saskia’s Apps. Als mensen tevreden zijn over een app, zullen ze de betaalde apps ook eerder gaan kopen. Het moet een app worden namens het platform MijnMediawijsheid. Een educatieve app voor kinderen uit de onderbouw van het primair onderwijs.

Door middel van mijn Proeve, moet er een mooie marketing campagne tot stand komen. Marketing zal een groot onderdeel worden van mijn stage. Daarnaast moet ik veel aandacht besteden aan een innovatieve layout en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voor mijn bedrijfspresentatie, die ergens in november in Hoorn plaats zal vinden heb ik ook een aantal geïnteresseerden nodig die naast mijn assessoren de presentatie willen bijwonen en mij van opbouwende kritiek willen voorzien. Lijkt u dit leuk, heeft u interesse? Mail mij dan via het e-mailadres: Liona.appelman@gmail.com