teveel-moeten-in-te-weinig-tijd-deel3Dan is deze lijst voor jou. Ik heb een selectie gemaakt van hulpmiddelen die ik dagelijks, wekelijks of af en toe gebruik om mijn zaken op orde te hebben en te houden. Soms loopt het nog wel eens in de soep, maar met deze hulpmiddelen heb ik het zo weer op de rails. Deze lijst bestaat uit verschillende soorten hulpmiddelen en wellicht is een aantal voor jou niet van toepassing. Een paar op deze lijst gebruik ik nog niet of heel weinig, maar deze zijn wel de moeite waard om eens naar te kijken.

Deze lijst werd zo lang dat ik hem in 3 delen heb gesplitst.

De TOP 10!

1. Google Chrome Account
Google Chrome vind ik een hele fijne en snelle browser. Wat voor mij Chrome nog fijner maakt is de mogelijkheid in te loggen bij de browser met je Google Account. Alle apps, extensies, bladwijzers en dergelijke worden opgeslagen en zijn vanaf elke computer met internet te bekijken. Als ik bijvoorbeeld op mijn computer tabbladen open heb staan in Chrome met belangrijke informatie, dan kan ik op een andere computer of laptop in Chrome dezelfde tabbladen openen en weet ik precies waar ik mee bezig was.

2. Google Gmail
Google Gmail is een gratis mail programma van Google. Wat ik er prettig aan vind is dat ik een enorme hoeveelheid mail kan opslaan zonder meldingen over een volle mailbox te krijgen. Ook is het versturen of ontvangen van grotere bestanden tot 25 MB geen probleem. Geen gedoe meer als ik grotere bestanden naar klanten, familie of vrienden moet sturen.

3. Google agenda
Google Agenda vind ik erg handig, omdat je je agenda overal bij je hebt als je internet hebt en makkelijk agenda’s kan delen met andere Google gebruikers. Ook het instellen van verschillende kleuren in een agenda is erg handig om afspraken en taken overzichtelijk te houden.

4. Springpad + Clipper
Springpad gebruik ik echt de hele dag, dit vind ik echt een geweldig programma en heeft heel erg geholpen in het orde scheppen in de chaos. Omdat ik veel op internet zit om bij te blijven in mijn vakgebied, inspiratie op te doen en verzamelen van statistieken heb ik regelmatig veel tabbladen open staan met van alles en nog wat. In Springpad kan ik niet alleen links naar interessante info opslaan, maar boeken, video’s en bestanden uploaden. Er kunnen nog veel meer dingen, maar ik gebruik nog niet eens alles, er zit bijvoorbeeld ook een takenlijst functie in. Echt de moeite waard om dit uit te proberen.

Also read:  Gebruik eens andere woorden op LinkedIn!

5. Teambox
Teambox gebruik ik om alle lijstjes en todo’s die voorheen op mijn bureau lagen te verzamelen. Wat het voor mij één van de mooiste takenlijst programma’s maakt is de extra functies die erin zitten. Met een extensie voor Gmail, kan ik vanuit een mail direct een taak aanmaken en eventueel de email eraan hangen zodat ik precies weet waar het om gaat. Je kan meerdere projecten aanmaken waarin weer takenlijsten gemaakt kunnen worden en in de takenlijst worden de taken gezet. Samenwerken met collega’s, personeel of bijvoorbeeld stagiaires is heel makkelijk. Je deelt het project of de takenlijst met de desbetreffende persoon en je kunt beide werken in het project. Elke taak kan worden toegewezen aan een persoon en een einddatum kan worden toegevoegd. Notities opslaan, koppelen aan Google Drive, DropBox etcetera maken dit voor mij een geweldig programma.

6. Hootsuite + Hootlet
Ik denk dat Hootsuite één van de meest bekende en meest gebruikte hulpmiddel is om Social Media platformen mee te beheren. De Gratis versie is meer dan voldoende als je niet meer dan 5 accounts (groepen en pagina’s tellen als apart account) hebt op de verschillende platformen. Aangezien ik inmiddels inclusief pagina’s en groepen in LinkedIn en Facebook meer dan 5 accounts heb, heb ik besloten om de betaalde versie te gaan gebruiken en ik heb nog geen spijt. Het is een geweldig programma waarmee niet alleen de updates met een goede regelmaat geplaatst kunnen worden volgens onze Redactionele kalender, maar we ook kunnen monitoren, luisteren en onze strategie kunnen aanpassen aan de resultaten.

7. SugarSync
SugarSync is een opslag ruimte voor alle soorten bestanden die je maar kunt bedenken. Je kunt bestanden of mappen delen. Het lijkt erg op het iets bekendere DropBox. De voordelen die ik ervaar bij SugarSync zijn:

Also read:  Een laptop of tablet?

8. Google Drive
Google Drive is vergelijkbaar met SugarSync, DropBox en nog vele anderen. Google Drive is erg makkelijk als je een Google gebruiker bent en Google Drive is uit te breiden via Google apps. De meeste functies die SugarSync heeft zijn ook beschikbaar in Google Drive, daarom zijn deze 2 mijn favoriet.

9. Pingraphy
Pingraphy is een aanvulling op Hootsuite voor mij. Voor Pinterest zijn er nog weinig hulpmiddelen die het organiseren van pins mogelijk maakt. Voor zover ik weet is Pingraphy op dit moment het enige (gratis) hulpmiddel om pins vooruit te plannen. Deze functie zit (nog) niet in Hootsuite. Deze gebruik ik gemiddeld 1x in de week om te zorgen dat er met regelmaat volgens onze redactionele kalender geplaatst wordt op Pinterest.

10. Evernote + Clipper
Evernote is een veelzijdig programma, maar ik gebruik het eigenlijk alleen om belangrijke notities in te bewaren, zoals aantekeningen van seminars, webinars en vergaderingen. Ik heb de Clipper extensie wel geïnstalleerd in Chrome, maar gebruik deze niet zoveel. Voor deze functies gebruik ik Springpad. Met zoveel mooie apps en extensies schuilt het gevaar er ook in dat je overal wat opslaat en niet meer weet wat je waar hebt opgeslagen.

Het is een hele lijst geworden. Ik hoop dat het jou helpt om je dagelijkse, wekelijkse en andere werkzaamheden te ordenen.

Heb jij ervaring met één van deze hulpmiddelen of wil je nog een aanvulling geven? Laat dan hieronder je reactie achter.

Tip! Als je een hulpmiddel wilt toevoegen, zet er dan bij waar jij het voor gebruikt en waarom het zo goed werkt.

One Response

Comments are closed.