Teveel moeten in te weinig tijd? 30 hulpmiddelen! Deel 1

teveel-moeten-in-te-weinig-tijd-deel1.Dan is deze lijst voor jou. Ik heb een selectie gemaakt van hulpmiddelen die ik dagelijks, wekelijks of af en toe gebruik om mijn zaken op orde te hebben en te houden. Soms loopt het nog wel eens in de soep, maar met deze hulpmiddelen heb ik het zo weer op de rails. Deze lijst bestaat uit verschillende soorten hulpmiddelen en wellicht is een aantal voor jou niet van toepassing. Een paar op deze lijst gebruik ik nog niet of heel weinig, maar deze zijn wel de moeite waard om eens naar te kijken.

Deze lijst werd zo lang dat ik hem in 3 delen heb gesplitst. Volgende week komen 11 t/m 20 aan bod en als laatste de Top 10.

(21 t/m 30)!

21. Google formulieren
Google formulieren zijn ideaal om bijvoorbeeld je markt onderzoek mee te organiseren. Ik gebruik het niet heel vaak, maar dat gaat zeker wel gebeuren. Het maken van de enquete is heel eenvoudig en toch heel uitgebreid en er worden automatisch grafieken gemaakt van de informatie die binnenkomt, wat heel veel werk bespaart.

Lees ook:  De top 10 Studententrends van 2013

picasabubbel_

22. Picasa
Picasa gebruik ik voor prive om foto’s met familie en vrienden te delen en hier zit weer een mooie koppeling met Google+ en de iPhone app

23. Boomerang (Chrome extension)
Boomerang is een extensie die gekoppeld wordt aan je Gmail en je in staat stelt om (voor zover  ik weet) 2 dingen te doen:

  1. mail uitgesteld versturen
  2. een herinnering ontvangen als je niet binnen de door jou gestelde tijd een reactie hebt ontvangen

Schermafbeelding 2013-03-18 om 21.33.29

24. Yesware (Chrome extension)
YesWare is ook een Gmail extensie en je kan een beperkt aantal mails per maand laten tracken (volgen). Zo krijg je bij belangrijke mails een melding als deze is geopend door de ontvanger. Deze extensie is wel beperkt gratis 100 p/maand. Je kunt ook nog templates maken, maar dit heb ik nog niet geprobeerd.

25. Mindmeister

Schermafbeelding 2013-03-18 om 21.27.46

26. Mindomo

Schermafbeelding 2013-03-18 om 21.28.35

27. WiseMapping
28. Cacoo

img_cacoo

29. ProcessOn

Schermafbeelding 2013-03-18 om 21.32.50

Mindmeister, MinDomo, WiseMapping, Cacoo en ProcessOn zijn mindmapping hulpmiddelen.
Mindmappen is de laatste tijd erg populair. Ik heb een aantal hulpmiddelen uitgeprobeerd, maar de meeste zijn pas interessant wanneer je gaat betalen, daarom heb ik er een paar in dit lijstje staan die ik gebruik of nog uit ga proberen.

Lees ook:  Overvolle mailbox door Facebook meldingen?

30. PasswordBox (Chrome extension)
PasswordBox is een extensie die helpt met het bijhouden van alle wachtwoorden die je tegenwoordig moet bijhouden.

Het is een hele lijst geworden. Ik hoop dat het jou helpt om je dagelijkse, wekelijkse en andere werkzaamheden te ordenen.

Heb jij ervaring met één van deze hulpmiddelen?
Laat dan hieronder je reactie achter.

Volgende week komen 11 t/m 20 aan bod en we eindigen met de Top 10.

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.