Teveel moeten in te weinig tijd? 30 hulpmiddelen! Deel 2

teveel-moeten-in-te-weinig-tijd-deel2.Dan is deze lijst voor jou. Ik heb een selectie gemaakt van hulpmiddelen die ik dagelijks, wekelijks of af en toe gebruik om mijn zaken op orde te hebben en te houden. Soms loopt het nog wel eens in de soep, maar met deze hulpmiddelen heb ik het zo weer op de rails. Deze lijst bestaat uit verschillende soorten hulpmiddelen en wellicht is een aantal voor jou niet van toepassing. Een paar op deze lijst gebruik ik nog niet of heel weinig, maar deze zijn wel de moeite waard om eens naar te kijken.

Deze lijst werd zo lang dat ik hem in 3 delen heb gesplitst. Vorige week hebben we deel 1 gehad en volgende week komt deel 3 als laatste de Top 10 aan bod.

(11 t/m 20)!

11. Tweetdeck
Tweetdeck is vergelijkbaar met Hootsuite. Ik heb het voorheen allebei gebruikt omdat je in Tweetdeck onbeperkt aantal accounts kan toevoegen. Ik vind dit hulpmiddel minder stabiel en door de hoeveelheid kolommen van alle accounts toch wat minder overzichtelijk. Toch zeker de moeite waard om het eens te bekijken.

12. Buffer
Buffer is vergelijkbaar met HootSuite en Tweetdeck. Het is een programma om je Social Media met te organiseren. Heb er nog weinig mee gedaan, dus een uitgebreid verschil volgt wellicht nog in de toekomst.

Lees ook:  Bloggen? Ik wíl wel , maar ik weet niet waar ik moet beginnen!

13. Froot.nl
Froot.nl is een site waar je inspiratie op kunt doen over heel veel onderwerpen en deze kunt volgen.

14. Scoopit
Scoopit is een site waar je interessante artikelen kunt verzamelen in een soort eigen krant waar anderen zich op kunnen abonneren en je kunt je natuurlijk op anderen abonneren. Ik volg hier een aantal interessante mensen in mijn vakgebied.

15. Diigo
Diigo gebruikte ik voorheen heel veel om alle interessante artikelen in op te slaan, maar sinds ik Springpad gebruik is deze in de heel weinig sectie beland.

16. Tabs Outliner (Chrome extension)
Tabs Outliner is een hulpmiddel die ik pas net heb ontdekt. Deze helpt je met je tabbladen te organiseren. Heb je vaak veel tabbladen open staan, kijk dan eens naar deze extensie.

17. TabCloud (Chrome extension)
TabCloud gebruik ik vooral als mijn computer traag wordt, omdat ik bezig ben met een onderwerp waardoor er teveel tabbladen open heb staan. Met één klik kan ik de hele browser met alle tabbladen een naam geven en opslaan, deze kan ik dan weer openen wanneer het mij uitkomt. Bijvoorbeeld als ik hulpmiddelen aan het vergelijken ben, dan heb ik ze allemaal naast elkaar open staan. Dit vreet heel veel werkgeheugen, dus als ik dan wat anders ga doen dan sla ik de openstaande tabbladen op met een naam die voor mij logisch is en dan kan ik op een ander moment en eventueel op een andere plaats weer verder waar ik gebleven ben.

Lees ook:  Google Account, haal jij alles eruit?

18. Quick Markup (Chrome extension)
Quick Markup is een screen capture (maak een “foto” van een stukje van je scherm). Hier zijn meerdere hulpmiddelen voor, maar bij deze kun je er meteen aantekeningen, pijlen en nog veel meer aan toevoegen en dit meteen met iemand delen. Ik heb deze net gevonden, dus ik moet nog ervaren hoe het werkt, maar ziet er heel handig en cool uit.

19. Dropbox
DropBox is een online opslag ruimte voor bestanden. Deze gebruik ik heel weinig, omdat SugarSync en GoogleDrive 5 GB gratis ruimte bieden en andere voordelen bieden.

20. Asana
Asana is een programma net als Teambox. Het is om projecten en taken goed te ordenen. In Asana kan ook samen gewerkt worden met andere personen.

Het is een hele lijst geworden. Ik hoop dat het jou helpt om je dagelijkse, wekelijkse en andere werkzaamheden te ordenen.

Heb jij ervaring met één van deze hulpmiddelen?
Laat dan hieronder je reactie achter.

Volgende week de Top 10!

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.

One Response to “Teveel moeten in te weinig tijd? 30 hulpmiddelen! Deel 2”