Geplaatst op 1 september 2016 om 20:30

UitdagingGisteravond keek ik de film Julie&Julia, deze had ik al eerder gekeken op advies van een stagiaire, omdat ik ADD heb en de Julie in dit verhaal ook.

Gisteren kreeg ik een enorme inspiratie door het verhaal.

De afgelopen jaren ben ik best op zoek geweest naar wat ik wilde doen met mijn bedrijf.
Ik heb diverse dingen gedaan die ik erg leuk vind.

Na verloop van tijd was er altijd een reden om er geen heil meer in te zien en verdween mijn enthousiasme en je raad het al, dan wordt het niets. Soms bleek ik per uur zo weinig aan over te houden dat het meer een hobby leek. Op andere momenten vond ik het hele idee waar ik zo enthousiast over was echt niet meer leuk of waren de werkzaamheden die ik minder leuk vind zo overheersend aanwezig dat ik niet meer bezig kon zijn met hetgeen ik zo leuk vond aan het project.

En op sommige momenten besefte ik dat ik gewoon niet over had wat er nodig was om het tot een succes te brengen.

Dat hakte er best wel in en vervolgens begon ik aan mezelf te twijfelen en te denken dat ik het niet kan. En dan is uitstellen makkelijker dan weer ergens voor gaan.

Vorig jaar heb ik iets ontdekt wat ik erg leuk vind. De twijfel sloeg toe en terwijl ik er dagelijks mee bezig ben (ja al een jaar) durfde ik er niet iets substantieels van te maken of mijn media uitingen (weer) aan te passen.

Nu ik er een jaar mee bezig ben is het enthousiasme alleen maar gegroeid en de mogelijkheden nemen steeds toe.

Toen ik gisteren die film zat te kijken dacht ik:”Ja dat is het, ik heb een uitdaging nodig met een duidelijk doel en een deadline.”

Het moet niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn. Ik hou van hard werken, maar het moet wel realistisch blijven. Inmiddels weet ik wel aardig wat ik er voor over heb en wat niet. Waar trek je de grens.

Het afgelopen jaar ben ik heel erg bezig geweest met organiseren van mijn huishouden (zeg maar leven), gezondheid, zelfvoorzienigheid en zonder geld te lenen mijn leven verbeteren in praktische zin (op dit moment is mijn keuken gesloopt en bouwen we deze in de komende maanden op). Ik lever hele praktische diensten bij mensen thuis om mijn keuken bij elkaar te verdienen. Dit gaat super.

Dagelijks leer over hoe ik tijd kan sparen door goed te organiseren, ingrediënten in producten die we dagelijks gebruiken en de hoeveelheid slechte stoffen die daaraan toegevoegd worden. Daardoor ben ik druk bezig zoveel mogelijk producten zelf te maken.

Ik heb inmiddels heel wat praktische zaken aangepast in onze dagelijkse routine, ik heb diverse malen zelf zeep gemaakt, dit verwerkt tot wasmiddel, shampoo, vloeibare zeep, handzeep en nog veel meer. Mijn eerste batch met appelazijn zou zo goed als klaar moeten zijn (ik ben heel benieuwd?). Ik bak af en toe mijn eigen brood en ben aan het uitzoeken hoe ik lekkere crackers zelf kan maken.

Ook heb ik diverse kruiden en groenten in mijn tuin waar ik de nodige experimenten mee en op uitvoer.

Hopelijk heb je een beeld van hetgeen ik het laatste jaar heb gedaan en ga ik je nu vertellen welke uitdaging ik heb bedacht voor mezelf.

Het komende jaar 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 ga ik 75 recepten/organisatietips maken en op dit blog plaatsen met foto’s en/of video’s, zodat jij ze ook kunt proberen.

Recepten zullen van verschillende aard zijn.  Ik heb tips om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken en toch meer voor elkaar te krijgen, recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen, natuurlijke cosmetische producten en gezonde en vaak makkelijke recepten voor in de keuken van brood tot stoofschotel, van limonade tot lekker snacks.

Heb jij ook last van uitstelgedrag en wat houd je tegen?

Wat kun je bedenken om die ene klus aan te pakken?

Wat doe jij om je leven in balans te brengen zodat je gewoon gelukkig kan zijn en plezier hebt in elke dag.

Lieve groetjes Saskia