Waarom een kunstgalerie?

Mensen die mij al wat langer kennen en weten wat ik in het verleden heb gedaan, zullen misschien heel raar staan kijken dat ik een online kunstgalerie heb geopend.

Dus waarom een kunstgalerie..?

Hoe het begon

Het begon een aantal maanden geleden. Ik was druk bezig met wat foto’s inscannen uit een fotokist van mijn ouders. Daar kwam ik een krantenartikel tegen van het auto-ongeluk van mijn opa, die overleed toen mijn moeder 9 was.

Dit artikel was er slecht aan toe en nauwelijks leesbaar. Ik ging op internet kijken of kranten uit die periode al beschikbaar waren en ik vond wel 6 verschillende kranten die hetzelfde ongeluk hadden beschreven.

Mijn opa werd in meerdere artikelen met naam en toenaam genoemd en er werd gerefereerd aan zijn succesvolle kunstgalerie. Ik had het wel eens gehoord, maar er nooit bij stilgestaan.

In de voetsporen van mijn opa!

Mijn moeder, zijn dochter, tekent en schildert al vele jaren en we hebben het regelmatig over haar website waar ze een drieluik heeft van 3 generaties Lanooy. Chris Lanooy, mijn overgrootvader, was een bekende pottenbakker, glaskunstenaar en nog veel meer. Mijn oma was ook zeer getalenteerd, maar heeft daar weinig of niets mee gedaan.

Also read:  HELP! Geen BackUp?

In mijn ogen is mijn moeder in de voetsporen van haar opa gestapt, door haar talent te ontwikkelen en daar steeds (bij vlagen) mee bezig te zijn.

Ineens begon er iets te kriebelen in mijn binnenste en toen ik mijn moeder sprak schoot er ineens uit: “Mam, u bent in de voetsporen van uw opa gestapt en ik ga in die van mij stappen”. Het was even stil, na een korte uitleg wat ik van plan was, was het weer stil.

Kunstenaar voor de galerie

Vervolgens begon ik haar uit te leggen dat ik zelf wel creatief ben, maar niet echt kunstwerken heb liggen, dus dat ik nog een kunstenaar nodig heb om mijn galerie mee te vullen. Mijn idee was om haar kunst in de galerie te tonen. Ze vond dit leuk en spannend tegelijk, want zoals een heleboel kunstenaars, vroeg ze zich af of ze dat wel was.

Nu een aantal maanden later is de kunstgalerie een feit. In eerste instantie zullen er hoofdzakelijk kunstwerken van mijn moeder in verkocht worden, maar het is zeker de bedoeling dat ik mijn eigen kijk op de creatieve wereld ga vertonen. Wellicht is die niet zo traditioneel als mijn voorouders, aangezien ik beter ben op het digitale vlak, maar de creativiteit zit al in heel wat generaties in mijn familie.

Also read:  Moet dat nou, al die Nieuwe Media?

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden hoe de kunstgalerie eruit ziet, neem eens een kijkje op BeeldmanArtGallery.etsy.com

Heeft u leuke opmerkingen of feedback plaats die dan hieronder of in de shop. Heeft u opbouwende feedback, laat ons dat dan weten via het contactformulier in de zijbalk.

Ik hoor graag van je!

Waarom-een-kunstgalerie-Saskia-Beeldman