Waarom ik zowel op RedBubble als Etsy verkoop!

Afgelopen week lekker bezig geweest met mijn creaties en al wat eenvoudige patronen op Redbubble geplaatst. RedBubble is een website waar je als consument van alles en nog wat kan bestellen met de creaties van verschillende artiesten erop. Ze hebben van drinkbekers tot douchegordijnen en van t-shirts tot hoesjes voor tablets en smartphones.

Nieuwsgierig geworden neem eens een kijkje in mijn shop op RedBubble 😉

TIP: Als je een product met een ontwerp hebt gekozen wat je leuk vind kun je onder dat product alle producten vinden waar het ontwerp op geleverd kan worden.

Je kunt dan klikken op “Available on +.. products” en dan krijg je alle producten die beschikbaar zijn met dat ontwerp erop. Cool hè!

Eerste cursus in ontwikkeling

Sinds ik definitief mijn besluit heb genomen om me bezig te houden met handletteren en Fonts maken ben ik er druk mee. Mijn eerste cursus is in ontwikkeling en mijn eerste creaties staan online. Een aantal moet ik nog in mijn Etsyshop plaatsen, daar ben ik nog niet aan toe gekomen.

Misschien vraag je je nu af waarom ik zowel op RedBubble als Etsy verkoop?

3 redenen waarom ik zowel op RedBubble als Etsy verkoop

1. RedBubble maakt en verstuurd alle fysieke producten en handelt alle vragen van de klant voor je af. Ik hoeft alleen mijn ontwerp erop te zetten en zeggen op welke producten ik dit aan wil bieden en de rest doen zij. Op Etsy zou ik de producten zelf moeten maken (of laten maken) en versturen, wat voorraad, heel veel extra tijd en risico met zich meebrengt en daar ben ik (nog) niet aan toe.

Also read:  Facebook privé en zakelijk, hoe zit dat nou?!

2. Op Etsy kan ik mijn ontwerpen ook als digitale download aanbieden en dan regelt het systeem alles voor me. Na betaling ontvangt de klant automatisch een mail met een download link. Daarbij heb ik zelf contact met mijn klant en kun ik eventueel personaliseren aanzetten. Op RedBubble kan ik alleen de producten aanbieden die zij beschikbaar stellen.

3. Het voordeel van op beide platformen mijn ontwerpen verkopen is dat ik ook verschillende groepen aantrek en er al heel veel mensen op beide platformen zoeken naar mooie producten.

Jouw ervaringen

Heb jij al eens gehoord van RedBubble of Etsy en wat zijn jouw ervaringen als klant en/of als creatieve ontwerper?

Laat het me weten in de reactieruimte hieronder,

Wil je dat ik iets speciaal voor jou maak? Laat het me weten!

Groetjes, Saskia

Waarom ik zowel op RedBubble als Etsy verkoop!