Waarom wil ik dit zo graag en andere emoties motiveerde me om aan de slag te gaan met dit project.

Ja, ik vraag me al enkele maanden af “Waarom wil ik dit zo graag?”. In het begin van dit jaar ben ik aan een nieuw project begonnen – mijn online kunstgalerie! –  na drie jaar “stilte”, waarin ik bijna al mijn tijd en energie in mijn gezin heb gestoken. 

In – Mijn angsten en twijfels overwinnen! – Hoe ga ik dat aanpakken? – heb ik verteld over mijn angsten en twijfels en het lijstje wat ik heb gebruikt om hier doorheen te komen. 

Eén punt op het lijstje is: Waarom wil ik dit zo graag? (Motivatie) 

Wisselende gevoelens

Als ik daar dan even goed over nadenk, dan wisselen zich heel veel verschillende dingen, maar ook gevoelens zich in mij af. 

In mijn project gaat het om het verkopen van producten en dat voelt heel tegenstrijdig. Als mens en Christen wil ik mensen gewoon helpen, maar als ondernemer – en deelnemer van verschillende zakelijke trainingen – wil je ook wat terug zien voor je inzet, anders is het een hobby en geen bedrijf. Geld blijft voor mij in mijn bedrijf altijd een lastig punt. 

Gek eigenlijk, want je begint een bedrijf om geld te verdienen! 

Also read:  Sneeuwvlokken in Illustrator

Dus kom ik terug op de vraag: Waarom wil ik dit zo graag? 

Mezelf bewijzen

Ik denk dat het toch te maken heeft met mezelf bewijzen. Aan mezelf bewijzen dat ik een project goed kan uitvoeren wat ook iets echts oplevert. Ik heb verschillende projecten met andere ondernemers gedaan en ben daarin als mens, maar ook in mijn portemonnee ernstig teleurgesteld. 

Dat helpt niet voor je zelfvertrouwen! 

Ik denk dat dat ook de reden is dat ik de afgelopen drie jaar gewoon geen project meer kon zien. Nu is het tijd om dat achter me te laten en met een schone lei te beginnen. 

Dus als eerste is mijn motivatie iets voor mezelf doen. Maar toen het enthousiasme voor dit project begon waren er nog een hoop andere emoties die me erg motiveerde om hiermee aan de slag te gaan. 

Familie eer

Eén van die emoties is – in ere houden wat er in de familie is – Er is veel kunstzinnig talent in drie generatie voor mij. Mijn moeder heeft een website gemaakt met een drieluik van drie generaties Lanooy. Dit is begonnen omdat mijn overgrootvader – Chris Lanooy – aardig bekend is geworden en veel heeft betekend op verschillende gebieden in de kunstwereld. Maar de vader van mijn moeder Charly Mol (dus totaal geen familie van Chris Lanooy) was ook een succesvol man in de kunstwereld met een kunstgalerij. 

Also read:  Waarom een kunstgalerie?

Aangezien ik zelf nog maar net aan het accepteren ben dat ik ook creatief ben, – en op andere manieren dat kan laten zien dan door te schilderen, potten te bakken of iets dergelijks – werd ik erg enthousiast van het idee om iets te kunnen doen zonder direct zelf “kunst” te moeten maken. En wilde in de voetsporen van MIJN opa stappen en een kunstgalerie openen. Eerst met werken van mijn moeder en later van mijzelf. 

Terwijl ik schrijf “Waarom wil ik dit zo graag?” voel ik het enthousiasme alweer oplaaien en weet dat, dat gevoel me heeft geholpen om de slechte ervaringen achter me te laten en ervoor te gaan! 

Herken je mijn verhaal en heb je ook drempels om te overbruggen? Deel dan in de reactieruimte hieronder hoe je dat hebt gedaan en helpen we elkaar! 

Ik hoor graag van je… 

Waarom wil ik dit zo graag en andere emoties motiveerde me om aan de slag te gaan met dit project.