Wat is Crossmedia en wat kan ik ermee?

Wat is Crossmedia en wat kan ik ermee?Een term die ik gebruik in mijn Social Media Strategieën voor klanten is Crossmedia. Wat me opvalt is dat je dit niet vaak tegenkomt op internet. Daarom wil ik in dit artikel uitleggen wat het is en waarom het belangrijk is om toe te voegen aan je Social Media Strategie.

Wat is Crossmedia?

Crossmedia is een term die wijst op de kruisbestuiving van verschillende media. Bij een Crossmedia Strategie worden verschillende media ingezet. Door het gebruik van verschillende media wil de mediaproducent ervoor zorgen dat er meer interactie komt tussen zijn mediaconcept en zijn publiek.

Een concept waarbij verschillende media worden gebruikt is niet per definitie een Crossmediale Strategie. Er kan pas gesproken worden over een Crossmediale Strategie als alle gebruikte media een steentje bijdragen aan de volledige beleving van het concept.

Een voorbeeld is het televisieprogramma The Voice of Holland. Dit televisieprogramma gebruikt naast het traditionele tv-programma ook andere media om de gebruikers bijvoorbeeld te laten stemmen op kandidaten of om zichzelf kandidaat te stellen. Via een eigen #hashtag voelen de kijkers zich verbonden en kunnen interactief deelnemen aan het programma. Waarmee het ‘zenden’ is omgezet in interactie en betrekken van de doelgroep.

Lees ook:  Welkom op de Nieuwe Website

Crossmediale Strategie

Om een goede Crossmediale Strategie te maken is het van belang keuzes te maken. Als eerste moet er een ‘hoofd’ medium gekozen worden, vaak is dit de website of blog, waar de andere media ondergeschikt aan zijn. Afhankelijk van de content die gemaakt en geplaatst wordt kan de redactionele kalender helpen om een structurele ‘kruisbestuiving’ te bewerkstelligen.

CrossmedialeStrategie

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.

Comments are closed.