Disclaimer: This website contains affiliate links I will receive a little commission if you buy through my links, to no extra cost to you. Thank you in advance to help me take care of my family

Wat is Crossmedia en wat kan ik ermee?

Wat is Crossmedia en wat kan ik ermee?Een term die ik gebruik in mijn Social Media Strategieën voor klanten is Crossmedia. Wat me opvalt is dat je dit niet vaak tegenkomt op internet. Daarom wil ik in dit artikel uitleggen wat het is en waarom het belangrijk is om toe te voegen aan je Social Media Strategie.

Wat is Crossmedia?

Crossmedia is een term die wijst op de kruisbestuiving van verschillende media. Bij een Crossmedia Strategie worden verschillende media ingezet. Door het gebruik van verschillende media wil de mediaproducent ervoor zorgen dat er meer interactie komt tussen zijn mediaconcept en zijn publiek.

Een concept waarbij verschillende media worden gebruikt is niet per definitie een Crossmediale Strategie. Er kan pas gesproken worden over een Crossmediale Strategie als alle gebruikte media een steentje bijdragen aan de volledige beleving van het concept.

Een voorbeeld is het televisieprogramma The Voice of Holland. Dit televisieprogramma gebruikt naast het traditionele tv-programma ook andere media om de gebruikers bijvoorbeeld te laten stemmen op kandidaten of om zichzelf kandidaat te stellen. Via een eigen #hashtag voelen de kijkers zich verbonden en kunnen interactief deelnemen aan het programma. Waarmee het ‘zenden’ is omgezet in interactie en betrekken van de doelgroep.

Also read:  Durf te vragen: Samenwerken loont!

Crossmediale Strategie

Om een goede Crossmediale Strategie te maken is het van belang keuzes te maken. Als eerste moet er een ‘hoofd’ medium gekozen worden, vaak is dit de website of blog, waar de andere media ondergeschikt aan zijn. Afhankelijk van de content die gemaakt en geplaatst wordt kan de redactionele kalender helpen om een structurele ‘kruisbestuiving’ te bewerkstelligen.

CrossmedialeStrategie

About Saskia

I help people to feel better through my Illustrations! 😉

I love to create, inspire, surprise and encourage! I create illustrations and patterns and think it’s awesome that I can move or touch people with my creations.

I get my inspiration from my faith, my feelings and emotions, nature and from the experiences in life.

It is my passion to touch other people with my art and positive attitude to help them (to help others) to feel better, happier and more confident to handle what life is giving us. Good or Bad!

Love Saskia

Comments are closed.