Wat is Skillshare?

Dat oefenen nodig is om iets te leren of een techniek goed bij te houden weten we inmiddels wel, denk ik! Niet altijd weet je waar je moet beginnen!

Daarom heb ik nog een oefenblad gemaakt, dat helpt om de pentool onder de knie te krijgen of de techniek weer even op te frissen.

Download het oefenblad

In dit blog kunnen affiliate links staan. Wanneer je op een link klikt en iets koopt krijg ik daar een klein percentage van. Dit zorgt ervoor dat ik gratis downloads kan blijven maken. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Skillshare

Nog niet zo lang geleden heb ik skillshare ontdekt. Een online platform waar mensen lessen maken over de technieken die zij zich eigen hebben gemaakt, voornamelijk zijn de lessen in het Engels. Daar kun je cursussen volgen van zeer uiteenlopende onderwerpen.

Een aantal onderwerpen zijn:

 • Handletteren
 • Watercolor/aquarel technieken
 • Time management
 • Bedrijfsvoering
 • Hand gemaakte producten
 • Design
 • Patronen
 • Tekenen
 • Enz.

Dit zijn zomaar even wat onderwerpen die ik zo kan bedenken. Voor mij is dit een geweldige manier om te leren of bij te blijven. Door het te zien kan ik het snel nadoen.

Skillshare leraar worden

Deze maand doe ik mee met een “challenge” om mijn eerste cursus online te zetten. Om dit te kunnen doen worden er lessen beschikbaar gesteld die je helpen met de stappen die je moet zetten.

Lees ook:  Feestelijke opening Kunstgalerie

Er zijn 4 fases:

 1. Kies een onderwerp en titel
 2. Maak een overzicht van de lessen in de cursus en schrijf deze uit (template wordt beschikbaar gesteld). Hier bepaal je ook de manier van aanbieden van de lessen: o.a. Talking Head, Presentatie, screencasting, enz.
 3. Opnemen van de video’s
 4. Publiceren en promoten van de cursus.
Gratis account

Skillshare trok vooral mijn aandacht omdat je eerst een gratis account kunt maken en er zijn al cursussen gratis beschikbaar. Dit gaf mij de gelegenheid om het eerst even uit te proberen voor ik besluit om er meer mee te doen.

Je kunt filteren op gratis cursussen, zodat je niet erg hoeft te zoeken voor het vinden van gratis materiaal. Nadat ik een aantal gratis cursussen had gevolgd begon ik enthousiast te worden en wilde meer. Eén van de gratis cursussen was een cursus: hoe je een leraar op Skillshare kunt worden.

Daarna wilde ik meer en waren de gratis cursussen niet meer genoeg.

Lees ook:  Mijn angsten en twijfels overwinnen! - Hoe ga ik dat aanpakken?
2 maanden proefperiode Skillshare

Ik abonneer me op een beperkt aantal nieuwsbrieven in mijn branche en probeer die zoveel mogelijk even te scannen op belangrijke onderwerpen voor mij.

In meerdere van deze nieuwsbrieven (veelal Engels) kwam ik Skillshare tegen en soms stond daar een link in met een 2 maanden proefperiode ipv 1 maand.

Toen ik op het punt stond me aan te melden, herinnerde ik me dat ik een link moest hebben voor die 2 maanden proefperiode. Na een zoekactie in mijn mail, vond ik al snel de link en heb me aangemeld.

En nu doe ik de challenge om zelf leraar te zijn op Skillshare.

Wil jij ook 2 maanden proefdraaien voordat je besluit of je Skillshare iets vindt?

Daar kwam ik erachter dat de 2 maanden proefperiode weggegeven mag worden door leraren om hun les te promoten. Dat is mooi, want dat betekent dat ik jullie mijn volgers en supporters iets mag bieden dat niet op de site van Skillshare verkrijgbaar is.

Klik op een link naar SkillShare of 2 maanden proefperiode en je kunt je aanmelden.

Dus ben jij nieuwsgierig naar mijn lessen en wil jij ze als eerste zien?

Zoals altijd mag je je vragen stellen onder dit blog of stuur me een bericht via het contactformulier!

Gr, Saskia

About Saskia

Ik hou van creëren, verrassen en bemoedigen!

Ik ben een doe-het-zelver en autodidact. Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Ik kweek verschillende vruchten, kruiden en bloemen die ik ook weer gebruik in mijn producten.

Door middel van mijn blog probeer ik de "juf" in mij een plaatsje te geven. Lesgeven heb ik altijd super leuk gevonden en op deze manier kan ik delen wat ik uit heb gezocht en leer.

Ik maak illustraties en vind het geweldig om van iets "gewoons" (tekst of vorm) iets speciaals te maken dat mij en/of anderen raakt, ontroert of kracht bij kan zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen.

Mijn geloof, mijn gevoel en emoties, de natuur en vooral in het verwerken van dingen die op mijn pad komen.

Mijn passie is dat ik anderen mag raken met mijn kunst en dat dit hen kan helpen om gelukkiger te zijn en vooral helpt om nare momenten in het leven beter aan te kunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *