Werken met Canva!

Zo eindelijk tijd gemaakt voor mijn eigen passie, Creëren! Werken met Canva maakt het heel makkelijk, ook als je handig bent met grafische programma’s (zoals  Illustrator of Photoshop). 

Kleur veranderen in Canva

Ik kwam er steeds maar niet aan toe en dat irriteerde me, dus heb ik afgelopen weken de tijd genomen om even bezig te zijn met creëren. 

Het resultaat is best leuk al zeg ik het zelf. Ik vond het moeilijk om te kiezen, want er zijn zoveel leuke dingen om te maken. 

Ik ben begonnen met iets waar ik zelf een beetje mee zat toen ik net begon met werken met Canva. Toen Ik lekker bezig was begon ik wat eigen foto’s en andere plaatjes te importeren. Al snel ontdekte ik dat sommige vormen van kleur konden veranderen en mijn geïmporteerde afbeeldingen niet. Waardoor ik elke keer de kleur moest veranderen in een grafisch programma (zoals Illustrator of Photoshop) en dan weer opnieuw importeren. 

Ik dacht, kom op je bent handig, dit kan jij vast oplossen. En zo begon een zoektocht naar de reden en oplossing. 

Natuurlijk had ik die al gauw gevonden en na wat proberen en testen, had ik het voor elkaar. Ik kon een plaatje importeren en de kleur aanpassen naar wat ik maar wilde. 

Also read:  Waarom wil ik dit zo graag?

Maar ja, daar komt ie… Als dit lukt, dan kan er vast meer. 

Testen testen en nog eens testen

Hier kon ik weinig of niets over vinden, dus begon het testen, testen, testen en …. ja nog meer testen. 

Het leukste hiervan was dat ik de basistechniek die ik had geleerd eigenlijk vrij snel kon uitbreiden. 

De volgende plaatsje die ik importeerde hadden meerdere kleuren die aangepast konden worden (in Canva dus) en ik kreeg het ook voor elkaar om transparante lagen te maken die aangepast kunnen worden. Dat geeft gewoon een kik als je het importeert en het lukt gewoon YES! 

Het resultaat

Het resultaat zijn 5 pakketten geworden waar ik wat variaties heb gemaakt op een vorm die ik StarFlower (SterBloem) heb genoemd, omdat het me daar meteen aan deed denken. 

StarFlower Pack Beeldman Art Gallery

Het leuke is dus dat alle (er is een uitzondering, dat leg ik in de volgende alinea uit) variaties door te werken met Canva aangepast kunnen worden aan de kleuren die de gebruiker maar wil. 

Oke, dat is niet helemaal waar. Ik heb in de pakketten ook wat variaties toegepast die niet aanpasbaar zijn of in ieder geval nog niet. De variaties waar ik een verloop op heb gebruikt kunnen niet aangepast worden. Je hebt een instelling nodig om de kleuren aanpasbaar te maken en als je dat doet bij de verlopen dan wordt alles één kleur, dus dat ging niet. 

Also read:  Flipping the Classroom, wat is het eigenlijk?

Natuurlijk ga ik dat nog uittesten of ik dat op een andere manier kan oplossen. 

Volgende serie komt eraan

Door al het testen heb ik nog wat vormen gemaakt. Dus de volgende serie pakketten zit er al aan te komen, moet alleen nog even een naam verzinnen. Nu heb ik het funny genoemd, maar of dat zo blijft…… denk het niet! 

Gebruik jij Canva al voor je uitingen? 

Ik gebruik het nu voor mijn Pinterest Pins en ik heb er een Werkboek “11 Stappenplan BLOG schrijven” mee gemaakt, die ik na het downloaden digitaal invulbaar heb gemaakt (Zodat je heel milieuvriendelijk het niet uit hoeft te printen 😉 ).  

 Natuurlijk kan je met Canva nog veel meer! 

Waar gebruik jij het voor en importeer jij al eigen foto’s of plaatjes? 

Groet, Saskia 

Werken met Canva!